Startsidan Blogg Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2019)
>>


ang LCHF

Jag respekterar alla oavsett hur ni gör för att finna ert välbefinnande och kanske gå ner i vikr.
Själv får jag ofta tips om att testa denna mirakeödiet som de flesta väljer att få den att framstå som, nej jag vill inte testa.
För mig som jag resonerar är det inte nyttigt att tillföra denna mängd grädde, smör, bacon och ägg.
Aldrig att det kan vara bra för kroppen, hela mitt inre skriker nej.

Det är ju faktiskt så att under många år så har svenskarnas kolesterolvärde sjunkigtoch hjärtkärlsjukdomarna har därmed minskat.
På sista åren har det vänt igen för sedan 2004 har det onda kolesterolet höjts medan det goda sänkts, balansen har försämrats och blodfetter kan man dra slutsatser om om nåt år
Förespråkare för LCHF liksom media framställer LCHF som nåt positivt och att det sänker både vikt och blodfetter när man äter smör grädde och baconatt mättat fet är nyttigt och bra för vårt välmående.
Svenskarna har ökat sitt saltintag påtagligt och läkare är oroliga.
Forskning visar att 9 av 10 hjärtinfarkter påverkas av dagens livsstil, kolesterolsänkande mediciner skrivs ut i större omfattning en tidigare.

Varför yttrar jag mig ens kan man undra, jo av den enkla anledningen att LCHF känns inte vara nåt fär mig och jag är trött på att få försvara mig jämt och ständigt.
Hur ser ni på LCHF?
Nu diskuterar vi det utan att gå till angrepp eller gå till person angrepp, går inte det så är man tyst!
26 Juli 2012  | Ditten och datten | 2 kommentarer
Förstår att du är kritisk när du är såpass nära forskning som pekar på det negativa, MEN det finns ju typ alltid fler sidor av forskning.. jag vet att det finns många forskningar som är positiva till LCHF så man får helt enkelt välja vart man vill ställa sig :) jag är inte insatt i det vetenskapliga av LCHF längre, avr det för ngra år sen men nu orkar jag inte. SJÄLVKLART ska du inte behöva bli bombad med lchf, det är ingen mirakeldiet även omd et funkar bra för många :P

Webbplats: http://tjockiskattis.blogg.se
Skrivet av Kattis den 27 Juli 2012 12:40
Jag är positiv till LCHF, därför att jag sett enbart positiva förändringar med den kosten. Jag själv har ätit enligt dieten i perioder (men gillar mjölkchoklad och glass för mycket för att hålla mig till den) och det gav mig en pigg kropp, en lugn mage, mättnad och ett kontrollerat sockersug. Min mage är aldrig så lugn som på LCHF. Andra positiva saker jag sett är en av mina närmaste vänner som slutade tappa hår, vars ångest minskat, vars mage är lugn och som fick sänka sin sköldkörtelmedicinering. Det är bara de närmaste erfarenheterna jag har, jag har positiva historier både från främlingar och bekanta som gör mig trygg i att LCHF är något positivt. En annan sak som gör mig positiv är det faktum att både fett och protein, som man äter inom LCHF, är direkt nödvändigt för kroppen. Det är essentiellt. Kolhydrater, som man undviker, är det inte. Hjärnan behöver lite glukos för att fungera men dom mängderna är inga problem att få på LCHF - genom bland annat grädde, paprika, aubgergin, hallon. Och dessutom kan kroppen tillverka glukos till hjärnan genom protein (om än inte i mängder). Sen vill jag också påpeka att det inte är meningen att man ska tillföra massa grädde och bacon. Eller ja det beror ju på vilket utgångsläge man har. Men man ska egentligen inte öka proteinmängden alls. För en del lär det bli en ökning, men för en del lär det bli en minskning och för en del lär det bli oförändrat. Fettbiten ökar man däremot men inte heller där är det meningen att det ska handla om några mängder. Det handlar om att göra sås på fet grädde istället för matlagningsgrädde. Det handlar om att byta ut den friterade potatisen till köttet mot kryddsmör istället. Det är små mängder man talar om. Och angående detta med sjukdomar så säger jag såhär: känner man sig friskare än någonsin när man går över till LCHF (som typ alla jag pratat med gör) så KAN det inte vara dåligt. Jag tror inte på att man går från FRISKARE ÄN NÅNSIN till SJUKSJUKSJUK i en vändning. Men självklart ska du slippa försvara dig, vill man inte testa så vill man inte. Det finns gott om kosthållningar till alla. LCHF lär inte funka för alla ändå. Varken på ett psykiskt eller fysiskt plan. Men däremot tycker jag inte man ska kritisera en diet utan att veta alla fakta. Man kan säga "nej det är inget för mig" men att skriva att "Aldrig att det kan vara bra för kroppen" och väga upp den åsikten med något felaktigt (som att man ska öka proteinmängden tex) tycker jag är rätt dåligt.

Webbplats: http://tjockiskattis.blogg.se
Skrivet av Kattis den 27 Juli 2012 01:09
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & mindre av mig                                             Skaffa en gratis hemsida