Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2020)
>>


Bullbaksexperiment


Ja det pågår ett bullbaksexperiment i mitt kök just nu. Kanelbullar bakade med en viss del dinkelmjöl. Jag köpte dinkelmjölet för bara några veckor sedan, har ingen erfarenhet sedan tidigare. Så det är lite spännande :) Jag vet inte ens om det funkar att ha i kanelbullar egentligen?

Nåja, det visar sig väl.
Jag hoppas det bli NOM NOM som Frugan säger iallafall :)

Klockan ringde nyss att jäsningen var klar också, men jag tyckte tio minuter lät lite lite så den får nog allt stå en stund till. Tjugo minuter, en halvtimme ska man väl jäsa minst? Även första gången?
Jag låter den stå, iallafall.
Kan berätta vad mer jag haft för mig idag.

Låt säga att det innefattade en Elonbutik och en tvättmaskin. Just så. På onsdag eller torsdag skulle den komma, min alldelens sprillans egna, nya, toppmatade tvättmaskin!
Jag har verkligen ångest över att bara släppa iväg alla de där tusenlapparna på det viset, men det kommer väga upp när jag kan tvätta precis när jag själv vill, kan och orkar.. Inte när det är en ledig tid i tvättstugan och mamma har möjlighet att vara här - för jo, jag tvättar ju inte gärna ensam...

Fast innan tvättmaskinsbeställningen var vi på Kaffestugan och köpte med lite gott. Vilket kanske var onödigt just denna dag, men men. Jag var så sugen på kärleksmums, så sådan fick det bli!
Jag hade väl kunnat baka själv, men jag har inte gjort några sådana sedan jag var liten och jag ville ha sådana som smakar just precis som kärleksmums ska smaka. Så jag köpte två!
En får nog åka i frysen till ett senare tillfälle, men den andra ska jag helt klart avnjuta ikväll.
Så får jag försöka att äta sparsamt med nybakade kanelbullar ^^
Uppdatering 19:02

Det blev helt klart lyckade bullar!
NOM NOM NOM ;)


29 Augusti 2008  | Mat & bak | 1 kommentar
Låter gott med kanelbullar på dinkel faktiskt! En gång gjorde jag äppelkaka med grövre mjöl blandat i eftersom vetemjölet tog slut, och det blev liksom "knaprigt", eller vad man ska säga. Skönt med egen tvättmaskin också! Ibland är det faktiskt värt att betala en del pengar för att underlätta saker och ting och göra livet enklare och trevligare.
Skrivet av Elisabeth den 31 Augusti 2008 20:23
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida