|
|
|
Bondgryta med grahamschapati
Enkel och billig vardagsmat, grytan består av: köttfärs, potatis, morötter och purjolök använde ca 500 g färs ca 10 potatisar ca 500 g morötter en handfull purjolök (jag har alltid färdigskuret i frysen) 2-3 msk tomatpuré
Bryn färsen och krydda täck med vatten och koka upp, lägg gärna i en köttbuljongtärning. Skala och dela potatisen i små bitar, gör likadant med morötterna och häll i allt i grytan även purjolöken. Jag slog i en burk passerade tomater med, kryddorna som jag använde var salt, peppar, thai red curry, vitlökspulver men man väljer själv kryddning. När potatis och morot blivit möra så rör i tomatpuré så det blir lagom tjockt. Vi var 6 personer som åt detta och där blev ändå en rest över.
Grahamschapati
4 dl grahamsmjöl lite salt 1/2 dl vatten
Blanda ihop och låt degen vila i ca en halvtimme, gör inget om det blir längre. Dela degen och kavla ut tunt, stek dem på stekjärn på hög värme. Pensla med smält smör och vik ihop bröden. Obs! Det användes vetemjöl på bakbordet så inte degen fastnade.
|
|
|
|