|
|
|
Fiskbiffar med rotfruktsmos och broccoli
100 g alaska pollock 75 kcal 1 tsk psyllium/fiberhusk 25 g purjolök 8 kcal salt, peppar, vitlökspulver
Mixa fisken tillsammans med övriga ingredienser, låt fiskfärsen stå i kylen minst en halvtimme innan den tillagas. Ta fram och forma 2 biffar, jag stekte dessa på stekjärnet med vatten i botten fick t.o.m stekyta på dem. Blev bättre än att tillaga i micron.
50 g morot 20 kcal 50 g kålrot 18 kcal 50 g rotselleri 18 kcal 50 g potatis 45 kcal
Skala, dela väg upp och koka tills det blir mjukt. Spara något av vattnet ifall det behövs sen, vispa eller mixa och smaksätt med salt och peppar använd något av vattnet om det behövs.
100 g broccoli 35 kcal 25 g kvarg 16 kcal
Kvargen används till en kall sås, tillsätt pressad citron, dill, salt, peppar och lökpulver. Blev väldigt god smak till fisk faktiskt.
Hela måltiden: 235 kcal
|
|
|
|