Kebabtallrik á la fasta
100 g nötfärs (10 %) 149 kcal 100 g kålrotspommes 35 kcal 100 g morotspommes 40 kcal 50 g kvarg 32 kcal 100 g gurka 12 kcal 268 kcal Nötfärsen kryddas och kavlas därefter ut mellan 2 bitar bakplåtspapper, ta loss översta lagret när det är kavlat tunt. Jag stekte mitt med lite vatten på stekjärnet, när kebaben blivit varm kan du lätt ta bort bakplåtspappret som nu ligger överst och vända på hela kebabbiten. Låt det ligga på järnet tills du får lite stekyta, fungerade i mitt teflonjärn i alla fall. Ett annat alternativ är att lägga in det i ugnen istället. Skär det i kebabbitar när det är klart. Jag gjorde klart mitt i fm och värmde till i micron nu ikväll...aningen för lång tid men det var fullt ätbart ändå. Kvargen använde jag till dressing, tog i salt, peppar och vitlökspulver spädde med lite vatten för jag tyckte den blev så tjock. Man kan klart använda lätt kvarg istället om man har det hemma. Kålrotspommes och morotspommes hittar ni recept på under tillbehör till mat.
|