|
|
|
|
|
Bröd utan vetemjöl
Receptet är till ett bröd
1 dl linfrö eller psylliumfrön 1 dl sesamfrön 2 dl havremjöl 1 dl solrosfrön 1 dl kruskakli 1 msk psyllium/fiberhusk 2 tsk bakpulver (1 tsk bikarbonat) 2 ägg ca 150-200 g kvarg (man kan nog använda fil istället ca 2,5 dl) 1 tsk salt vallmofrön
Sätt ugnen på 175 grader. Har du inget havremjöl så kan man göra eget genom att mixa havregryn, stoppa fröna i mixer (inte vallmofröna) och mixa. Blanda i övriga torra ingredienser. Vispa ihop ägg, kvarg (eller fil) och salt och rör sen ihop det med dem torra ingredienserna. Kör det gärna i matberedare till en jämn smet. Låt degen svälla i ca 10 min. Smörj en brödform och lägg i degen, strö vallmofrön över och grädda i ugn ca 30 min.
Brödet blev kompakt och inte så högt, för att få en normalstor brödskiva får man ta två av detta. Men väldigt mättande måste jag säga och smaken var helt ok, kommer att testa detta fler gånger men nästa gång ska jag testa med fil istället för kvarg.
|
|
|
|
hittabutik.se - 12.000 webbutiker!
| ehandelstips.se - allt om ehandel
|
|
|
|
|