Startsidan Blogg Fotoalbum Recept och tips! Gästbok Om mig Logga in
Havremjölk

3 dl havregryn
15 dl vatten
en liten nypa salt
lite vaniljarom

Blanda havregryn och vatten, låt stå och dra 10-15 min. Mixa och sila, jag använde mig av en nätsil och silade genom 3 gånger. Egentligen ska man låta det rinna genom ett kaffefiler eller liknande men det tar så lång tid. Jag väljer att göra så här, tillsätt salt och vaniljarom om ni vill. Man kan ta vaniljsocker istället om man hellre vill det.

Gör man detta till barn bör man nog ha i någon neutral olja med som det står i vissa recept 3 msk i såna fall. Denna havremjölk är inte heller kalciumberikad som den man köper och man bör då få i sig detta på annat sätt. Detta blir dock väldigt mycket billigare än att köpa färdigt.

Man kan göra havregrädde genom att ta i mindre vatten.

Har börjat använda ett nytt recept

2 dl havregryn
17 dl kokt vatten
lite salt
lite vaniljarom

Låt havregrynen dra i det kokta vattnet ca 20 min, häll över nåt av vattnet i en bunke mixa resten av vatten och havregryn häll därefter tillbaka vattnet och blanda allt. Anledningen till att jag gör så är att det blir för mycket att mixa på en gång. Sila på samma sätt som ovan, häll upp i kanna och förvara i kyl.
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:



hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Lena Hotz                                             Skaffa en gratis hemsida