|
|
|
Våra matförslag
Färsrätter:
Spagetti med köttfärssås Manchi panchi = köttfärsröra, knaperstekt baon, makaroner blandas ihop med tomatpuré Rullader = avlånga biffar med bacon runt om Köttbullar, potatis, sås och lingon Köttbullar i sås med lök och champinjoner Frikadeller i currysås Hamburgare Tacos Medisterpölse (dansk) finns ibland frusen på netto Shephards pie Vårrullar Köttfärslimpa Biff med lök Biff med rödbetor (blandat i färsen) Biff med broccoli eller blomkål (blandat i färsen) Biff med riven morot och potatis (blandat i färsen) Bondgryta Kålpudding Gryta med färs, kål, potatis Ministerschnitel Familjebiff Köttfärsgratäng, typ moussakka Miljonbiff (köttfärs kryddad och brynt i brun sås) Fyllt franskbröd Chili con carne Köttfärsrulle (köttfärs, stekt bacon, rullas läggs i form häll grädde över in i ugn ca 20 min) Kebabtallrik (köttfärskebab) Lasange Inbakad purjolök (purjolök med köttfärs runtom gräddas i ugn) Nikkaluoktasoppa/gryta
Kycklingrätter:
Kycklingklubba Kycklinggryta Kycklingwok Kycklingburgare Chicken nuggets Pulled chicken
Fiskrätter:
Fiskgryta Fisk i ugn Fisksås Fiskbiffar Fiskburgare Fiskpudding Fiskfärssås Fiskpinnar Panerad fisk, potatis och kall sås Kokt fisk, potatis, äggsås Janson
Korvrätter:
Korv stroganoff Korvgryta Korv med mos Korvgratäng Röda pölser Kokt falukorv, rotmos
Kassler:
Kasslergratäng Kasslergryta Grillad kassler
Fläskkött:
Pulled pork Stekt fläsk, potatis, persiljesås Stekt fläsk, spenatstuvning, ägg Stekt fläsk, potatis, löksås Kotletter Köttgryta Wok Fläskstek Ribbenstek Tjocka revben Skinkstek Karré Gryta Kokt fläsklägg, rotmos Schnitzel Fläskfilé Fläskytterfilé Dillkött med potatismos
Nötkött:
Pulled beef Kalops Köttgryta
Blandat:
Risotto Makaroner, ägg, bacon Pasta carbonara Pytt i panna Pizza Pasta med skinksås Makaronipudding Brännande kärlek Lapskojs
Alternativ om man inte vill ha pasta, ris och potatis:
Blomkålsris Blomkålsmos Vitkål, kokt eller stekt Vitkålsstuvning Vitkålsgratäng Zucchini Wokgrönsaker Andra grönsaker Grönsaksstuvning Blomkål, broccoligratäng
Tips!
Ha en påse/burk i frysen där du kan fylla på med överblivna rester från korv och kött, dela det gärna i mindre bitar så är det klart till pytt i panna eller risotto senare. Fungerar att göra en wok eller gryta också av rester.
|
|
|
|