|
|
|
Äggvitebröd till frukost
4 äggvitor ca 1 tsk salt ca 300 g kvarg 1 msk fiberhusk/psyllium 1 msk havremjöl 2 msk rismjöl 2 msk majsmjöl 1/2 tsk bakpulver
Vispa äggvitorna och salt till hårt skum, blanda kvargen med vatten så den blir lösare. Blanda alla torra ingredienser, vänd ner kvarg och mjölblandning i äggvitan. Inte röra alltså utan bara vända försiktigt, lägg bakplåtspapper på en plåt och klicka ut smeten blev 9 st här. Forma till dem lite lätt och strö ev på vallmofrö eller sesamfrö om det önskas. Grädda i 150 grader varmluft ca 30 min.
Obs! Man kan använda äggulorna om man vill, vispa ihop dem med kvargen i såna fall. Jag tycker att det smakar för mycket ägg när man har gulorna med, fungerar dock bra att använda överblivna äggulor till en omelett så dem inte går till spill.
|
|
|
|