|
|
|
Hamburgarebröd
6 äggvitor 2 äggulor lite salt 2 msk psyllium/fiberhusk 3 msk havremjöl 2 msk rismjöl ca 200 g kvarg sesamfrö
Vispa äggvitorna till hårt skum, blanda äggulor med kvarg och blanda alla torra ingredienser för sig. Vänd ner äggulor och mjöl försiktigt i äggvitorna, inte röra alltså utan vända ner tills det blir blandat. Klicka ut på plåt med bakplåtspapper, forma till med smörkniv och strö sesamfrö över. Grädda i 150 grader varmluft 30 min, vanlig ugn 175 grader.
Blev 11 st här, till en hamburgare går det ju åt två såna här bröd så det var lite dumt att det blev ojämt antal...men dem fungerar att äta som vanlig smörgås med.
Om man vill veta kcal så är det ca 45 kcal per st. Alltså 90 kcal till en hamburgare :)
|
|
|
|