|
|
|
|
|
Havrekex
50 g smör 100 g kvarg 2 msk sötningsmedel 2 1/2 dl mjölk 6 dl havremjöl 1 msk psyllium/fiberhusk 1 dl potatismjöl 1 tsk bakpulver 1/2 tsk salt ev kanel
Smält smöret, blanda ihop alla torra ingredienser tillsätt kvarg. Häll mjölken i smöret så det svalnar något och blanda därefter ihop allt. Låt svälla lågra minuter, kavla ut mellan 2 bakplåtspapper...obs! Ska kavlas tunnt så det behövs någon som är stark i armar och händer vilket inte jag är. Strö kanel över om det är önskvärt. Grädda i ugn 200 grader varmluft 10-12 min låt stå inne på eftervärme ett tag vid behov.
Testade ett nytt sätt: 150 g kvarg 2 msk sötningsmedel 2 1/2 dl filmjölk (hade inte mjölk hemma) 6 dl havremjöl 2 msk psyllium/fiberhusk 1 tsk bakpulver 1/2 tsk salt lite kanel lite kardemumma
Jag rörde ihop och skar ut kex istället för att kavla, grädde i 225 grader varmluft 12 min stängde av ugnen men lät kexen stå kvar i med ugnsluckan på glänt. Blev bra trots att dem blev lite tjockare kex...så det fungerade så med.
Har inte smakat dessa än (ska smaka imorgon) mina blev inte kavlade tillräckligt i mitten så alla blev inte hårda som kex men jag räknar med att dem är ätbara ändå :)
|
|
|
|
hittabutik.se - 12.000 webbutiker!
| ehandelstips.se - allt om ehandel
|
|
|
|
|