Startsidan Blogg Fotoalbum Recept och tips! Gästbok Om mig Logga in
Havrekex

50 g smör
100 g kvarg
2 msk sötningsmedel
2 1/2 dl mjölk
6 dl havremjöl
1 msk psyllium/fiberhusk
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
ev kanel

Smält smöret, blanda ihop alla torra ingredienser tillsätt kvarg. Häll mjölken i smöret så det svalnar något och blanda därefter ihop allt. Låt svälla lågra minuter, kavla ut mellan 2 bakplåtspapper...obs! Ska kavlas tunnt så det behövs någon som är stark i armar och händer vilket inte jag är. Strö kanel över om det är önskvärt. Grädda i ugn 200 grader varmluft 10-12 min låt stå inne på eftervärme ett tag vid behov.

Testade ett nytt sätt:
150 g kvarg
2 msk sötningsmedel
2 1/2 dl filmjölk (hade inte mjölk hemma)
6 dl havremjöl
2 msk psyllium/fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
lite kanel
lite kardemumma

Jag rörde ihop och skar ut kex istället för att kavla, grädde i 225 grader varmluft 12 min stängde av ugnen men lät kexen stå kvar i med ugnsluckan på glänt. Blev bra trots att dem blev lite tjockare kex...så det fungerade så med.

Har inte smakat dessa än (ska smaka imorgon) mina blev inte kavlade tillräckligt i mitten så alla blev inte hårda som kex men jag räknar med att dem är ätbara ändå :)
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:



hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Lena Hotz                                             Skaffa en gratis hemsida