|
|
|
Kycklinggryta med vitkål
100 g kycklingfilé 90 kcal 1 dl matlagningsgrädde 4 % 60 kcal 1/2 msk tomatpuré 8 kcal 1/2 tsk senap 8 kcal 1/2 buljongtärning (höns eller kyckling) 14 kcal 50 g tomat 12 kcal 200 g vitkål 52 kcal
244 kcal
Skär kycklingfilén i bitar och väg innan tillagning, bryn utan fett eller lägg i en kastrull och ta i lite vatten för att koka klart kycklingen. Tillsätt kryddor, senap och buljongtärning, min vitkål hade jag förvällt innan jag stoppade i den i kastrullen. Kan kokas i en annan kastrull om man vill det och blanda i sen. Dela tomat och lägg i kastrullen, häll i matlagningsgrädde och till sist tomatpuré. Enkelt och gott, kommer att hamna bland mina favoriter.
|
|
|
|