Startsidan Blogg Fotoalbum Recept och tips! Gästbok Om mig Logga in
Ifd bullar

2 dl havremjöl
1/2 dl majsmjöl
1 dl mandelmjöl
1/2 dl hasselnötter
1 msk psyllium/fiberhusk
1 dl solroskärnor
1 dl linfrö
1 dl psylliumfrö
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1/2 dl rapsolja
5 dl vatten

Mät upp hasselnötter och krossa/mixa, blanda alla torra ingredienser tillsätt olja och vatten. Låt stå och svälla några minuter, klicka på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper. Blev 14 st här.
Grädda i 200 grader varmluft ca 20 min (vanlig ugn 225 grader)

Ifd värde ca + 15 per bulle

Min uträkning:

2 dl havremjöl - 260
1/2 dl majsmjöl - 111
1 dl mandelmjöl ca + 57
1/2 dl hasselnötter + 112
1 dl solroskärnor - 82
1 dl linfrö + 156
1/2 dl rapsolja + 216

Hittade inget värde på psylliumfrö eller psyllium/fiberhusk men då detta bara passerar tarmarna så antar jag att det är 0.

Enligt min uträkning är summan av hela + 88 om man får ut 14 scones som jag fick så är en ca + 6.

Ändrade i uträkningen här så jag tror att det ska stämma mer nu, jag räknade fel på mandelmjölet min tanke var ju att det bör bli ett högre värde då mandeln är mald (kanske är så) vet inte med säkerhet men utgick nu från vikten istället för att inte det skulle bli helt fel. Hittar ingen ifd tabell där mandelmjöl anges.
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:



hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Lena Hotz                                             Skaffa en gratis hemsida