Startsidan Blogg Fotoalbum Recept och tips! Gästbok Om mig Logga in
Rabarberpaj utan socker och vetemjöl

Inget man äter på en fastedag men det passar bäst in i denna kategori.

Skala och dela rabarber i mindre bitar täck botten i en pajform, strö över sötningsmedel och kanel (kan uteslutas). Gör en smuldeg av 2 dl mandelmjöl, 3 dl havregryn, sötningsmedel och ca 1 dl rapsolja. Strö smuldegen överst i pajformen och ställ in i ugn 200 grader ca 20 min.

Om man vill söta mer naturligt så tror jag att det går bra att använda honung eller kanske göra en rabarber och bananpaj...bara en tanke. Själv tål jag inte för mycket av vare sig honung eller frukt så därför blir det sötningsmedel vilket jag vet inte är det bästa. Men jag använder inte det dagligen och när jag använder det så är det begränsad mängd, gillar ändå inte när det blir för sött.

Man kan byta ut rapsolja mot smör (jag mätte inte utan hällde i olja tills det kändes smuligt som det skulle. Anledningen till att jag valde rapsolja är att det har ett bra ifd värde medan smör har ett dåligt och jag försöker hålla mig på plussidan alla dagar även om jag unnar mig lite extra till helgen.

Det serverades grädde till...vilket är gott men inte så bra...känns i magen nu, men gott var det.
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:



hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Lena Hotz                                             Skaffa en gratis hemsida