|
|
|
Kycklingsoppa med shiratakinudlar
100 g kycklingfilé 90 kcal 25 g paprika 13 kcal 25 g lök 10 kcal 25 g purjolök 8 kcal 1 vitlöksklyfta 4 kcal 50 g färsk spenat 8 kcal 1/2 buljongtärning (kyckling eller höns) 14 kcal 1-2 dl vatten 1 dl havregrädde (mitt recept) 47 kcal 1 påse shiratakinudlar 20 kcal Ett par droppar soja 2 kcal Ev. kycklingkrydda 216 kcal Väg och strimla kyckling före tillagning, stek utan fett går att ha lite vatten i botten på stekjärnet om man vill. Krydda med kycklingkrydda eller nån annan favoritkrydda. Lägg över kycklingbitarna i en kastrull och tillsätt lök, paprika, purjolök, vitlök, vatten och buljong. Koka upp! Skölj nudlarna ordentligt och lägg dem i kastrullen, lägg i spenaten också. Koka upp igen och låt puttra 15-20 min, häll till sist i havregrädde och droppa i soja för att få en trevligare färg. Recept på min havregrädde finns under IFD kost.
|
|
|
|