|
|
|
Kycklingsoppa med shirataki
100 g kycklingfilé 90 kcal 100 g champinjoner 26 kcal 25 g purjolök 8 kcal 25 g paprika 13 kcal 25 g rödlök 10 kcal 1 vitlöksklyfta 4 kcal 1/2 buljongtärning (kyckling eller höns) 14 kcal 1-2 dl vatten 1 påse shirataki nudlar 20 kcal 1 dl havregrädde (mitt recept) 47 kcal Ev kycklingkrydda
232 kcal
Dela kycklingfilén i små bitar och väg upp, lägg i en kastrull krydda med kycklingkrydda eller annan krydda. Häll lite vatten i kastrullen och tillsätt champinjoner, purjolök, paprika, rödlök, vitlök och buljong. Skölj nudlarna ordentligt och lägg i kastrullen, låt allt koka upp och låt därefter puttra (vet inte tiden ca 30-45 min tror jag, inte så noga så länge kycklingen blir klar) tillsätt havregrädden till sist och koka upp. Mitt blev lite löst (beror på hur mycket vatten som finns kvar ju) men det fungerade bra i en djup tallrik. Mycket gott och mättande!
Recept på min havregrädde hittar ni som vanligt under ifd kost.
|
|
|
|