|
|
|
Krabbelurer
2 ägg Sötningsmedel motsvarande 1/2 dl socker 1 dl mjölk 1 dl mandelmjöl 1 dl havremjöl 1,5 msk psyllium/fiberhusk 1,5 tsk bakpulver Ev lite vaniljpulver eller vaniljarom
Vispa ägg och sötningsmedel, blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggen. Tillsätt mjölk och låt stå och svälla 20-30 min. Jag började steka för snabbt och mina blev inte så bra som dem skulle, dem sista blev bäst så var noga med att svälla tillräckligt. Klicka ut på stekjärn med en msk, svag värme så dem inte bränns vid. Jag fick 8 st av denna sats.
Servera gärna med sylt och grädde.
Tål man inte havre så kan det bytas mot annat glutenfritt mjöl exempelvis majs eller rismjöl.
Lchf? Ta 2 dl mandelmjöl och skippa havremjölet använd ev grädde istället för mjölk.
|
|
|
|