Startsidan Blogg Fotoalbum Recept och tips! Gästbok Om mig Logga in
Löksill

2 burkar inläggningssill
2 lökar
kryddpepparkorn
lagerblad
Ättikslag:
0,75 dl ättika (24%)
4,5 dl vatten
Sötningsmedel motsvarande 2 dl socker

Koka upp ättikslagen och låt svalna. Skala och skiva löken, skär sillen i bitar. Varva sill, lök, några kryddpepparkorn och lagerblad (hade 2 blad i en burk) täck med ättikslag och låt stå i kyl 1-2 dygn innan den ska användas.

Jag fick 1,5 burk, jag använde atamon att konservera lagen med och kokte burkarna och locken innan användning samt sköljde med atamon. Tror visserligen det blir uppätet snabbt men jag gjorde så denna gång i alla fall. Förhoppningsvis blir det gott ska ätas till midsommar så bedömning kan först komma efter...kommer här ingen uppdatering så var det garanterat godkänt :)
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:



hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Lena Hotz                                             Skaffa en gratis hemsida