Kladdkaka
1 ägg 1 dl sötningsmedel 1 msk honung 4 msk mjölk 1/2 dl havremjöl (kan bytas mot annat glutenfritt) 1 dl potatismjöl 3/4 tsk bakpulver 1/2 msk kakao 40-50 g mörk sockerfri choklad 10 g smör
Smält smöret några sekunder i micro i en burk (ska rymma ca 0,5 liter) . Vispa ägg, honung och sötningsmedel, fördela smöret i burken och häll över resten i äggblandningen om det blir nåt över. Bröa burken med havremjöl (kan uteslutas). Tillsätt mjölk i äggblandningen. Blanda havremjöl, potatismjöl, kakao och bakpulver och rör ihop, tillsätt det i äggblandningen och rör ihop till en smet, hacka chokladen och stoppa i smeten. Häll smeten i den bröade burken och ställ in i micro full effekt ca 1 min, låt kakan vila nån minut innan den skärs upp.
|