Startsidan Blogg Fotoalbum Recept och tips! Gästbok Om mig Logga in
Pannkakor glutenfria (lchf)

1 ägg
1 msk pofiber
1 msk kokosmjöl
1 tsk psyllium/fiberhusk
2 dl mjölk eller grädde
lite salt

Vispa ägget och vispa i övriga ingredienser, jag använde laktosfri mjölk men kör man strikt lchf antar jag att man ska använda grädde. Låt stå och svälla en stund spä med lite mer mjölk eller grädde om det blir för tjockt, jag använde litet stekjärn (från ikea kavalkad den lilla) blev 5 st då. Stek som vanliga pannkakor men försök inte vända för fort då geggar allt ihop sig så tålamod är bra att ha.

Försökte göra en större variant...konstaterar då att det är viktigt att ha ett bra stekjärn, alltså inget där smeten fastnar i mitten. Blir att skaffa nytt här men deformerade pannkakor till brunch var inte så dåligt det heller.


Jag använde mina till små vårrullar fyllda med färs och vitkål, vet inte riktigt hur bra det blev än för ska testa ikväll. Försökte att "limma" ihop med ägg och rulla in i plastfolie för att dem skulle hålla ihop...spännande att se hur tillagningen blir :)
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:



hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Lena Hotz                                             Skaffa en gratis hemsida