|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
April (2024) |
|
|
|
(4) |
|
(3) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(8) |
|
(4) |
|
(12) |
|
(8) |
|
(7) |
|
(7) |
|
(12) |
|
(21) |
|
(21) |
|
(10) |
|
(8) |
|
(13) |
|
(31) |
|
(58) |
|
(51) |
|
(52) |
|
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(217) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
|
|
|
Inlägg: 344 |
Kommentarer: 4 |
|
|
|
|
|
|
|
|
STEKT SILL MED GRÄDDKOKT LÖK
STEKT SILL MED GRÄDDKOKT LÖK
Skrivet av gi-anna under kategorin Recept 6 Kommentarer Permalink Ett läckert sillrecept från Birgitta Höglund.
2 Saltsillfiléer per person 2 Gula Lökar Smör 3 dl Grädde Vitkål Broccoli
Vattna ur sillfiléerna över natten. Annars är de för salta för att ätas. Lägg dem i en bunke med kallt vatten och ställ in i kylen.
Häll bort vattnet, torka av sillen och panera ev. i grovt rågmjöl. (Annas tillägg: eller sesamfrön om du inte kan hantera denna mängd kolhydrater)
Strimla löken, bryn försiktigt i smör. Salta, peppra och låt det puttra. Häll över grädde o koka tills det tjocknar. Koka klyftad Vitkål och Broccoli.
Stek sillen i smör på hög värme ca 1,5 min på varje sida.
Jag har panerat sillen i lite grovt Ekologiskt rågmjöl, men är du känslig mot mjöl, ta bara bort det. På bilden syns också några klyftor Gul Mandelpotatis (fotograferade det här receptet innan jag hittat Annas Blogg ;) men de plockar ni också bara bort och njuter av Broccoli o Vitkål till.
En riktigt gammaldags rätt full av "modernt" Omega-3 från viltfångad fisk.
Vill du öka Omega3 i din mat? Ät mer fisk. Lägg till Birgittas Blogg som favorit
http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/
|
27 Februari 2010
| Meny Mat och Bak recept
| 0 kommentar
|
|
|
|