Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


Franska chokladbakelser med glass

Franska chokladbakelser med glass


Petits choux-smet:
2 dl mjölk

0,5 tsk salt

0,5 tsk socker

75 g smör

1,5 dl mjöl

4 st ägg

Chokladsås:
1,5 dl vatten
1,5 dl socker

1,5 dl kakao

1 tsk smör

Till servering:
glass

Tillagning
Fransmännen är som galna i den här barnsligt goda desserten - profiteroles. En liten petit-chou fylld med glass dränkt i varm chokladsås. Beräkna 2–3 stycken per person.
1 Värm ugnen till 200 grader.
2 Värm upp mjölk, salt, socker och smör i en kastrull.
3 Rör bestämt ner mjölet och rör kraftigt över medelvärme tills en smidig degboll skapats.
4 Tag av från värmen och låt svalna något. Rör ner äggen i omgångar till en
slät smet.
5 Spritsa eller klicka ut cirka 1,5 msk smet per bakelse på bakplåtspapper på
en ugnsplåt.
6 Sätt in plåten i ugnen. När bakverken rest sig och börjat få färg kan man öppna försiktigt på ugnsluckan och släppa ut ånga. Grädda sedan ytterligare 15–20 minuter.
7 Låt svalna på galler.
8 Servering: Skär av toppen på petit chou bakelsen. Fyll med en kula vaniljglass. Lägg på locket. Servera med ljummen chokladsås ringlad över bakelsen (se recept nedan).
Varm chokladsås:
1 Blanda vatten, socker och kakao i en kastrull.
2 Låt koka upp under omrörning med visp. Låt sjuda på svag värme under omrörning några minuter. Tag av kastrullen från plattan och rör i en klick smör.
13 Mars 2010  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida