Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Ugnsbakad falukorv med rotsellericrème

Ugnsbakad falukorv med rotsellericrème


4 person(er) Ingredienser

500 g falukorv, mager (9 %)
1 st tomat

4 msk Västervik Stark senap

100 g ost, riven Boxholmvitlök

Crème:
600 g rotselleri

1 st lök, gul

1 dl crème fraiche, lätt

Garnering:
Tillagning

I stället för potatismos serveras en smakrik rotsellericrème till falukorven.

1. Sätt ugnen på 225°. Gör ca 10 djupa snitt i korven och lägg den i en ugnssäker form. Skiva tomaten. Tryck ner skivorna i korven. Bred på senap och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min.

2. Skala selleri och lök och skär i mindre bitar. Koka selleri och lök mjuka i saltat vatten. Sila bort vätskan och mixa slätt med crème fraiche. Smaka av med salt.

3. Lägg upp korv och crème på ett fat och strö över krasse före servering. Servera gärna med en sallad.
15 Mars 2010  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida