Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
25
27
28
29
30
31
<<
Mars (2020)
>>


3 avrilAujourd´hui, revint au printemps.

Dvs; idag återvände våren. Solen sken äntligen. Termometern visade på +12 och det droppade i stuprännorna när jag öppnade balkongdörren på eftermiddagen. När jag satt i bilen då mamma var in i bygghandeln och lyssnade på P3:s Tracks kände jag rentav ånger över att jag låtit vårkappan hänga kvar hemma till förmån för vinterjackan. Tänk, snart kan jag nog ändå lämna den kvar på sin galge utan att ens fundera på det innan, och ta snyggkappan istället. Oho!


Jag tog mig igenom de sidor som var minimum i Oates-boken, och lite därtill. Men det tar evinnerlig tid att läsa och jag funderar på hur man egentligen gör för att öka tempot utan att förlora handlingen?

Som det är nu har jag ju så himla svårt att fokusera och vara medveten om vad jag läser och jag läser om och om och om samma stycken i evigheter. Med så kort tid och så mycket text kommer det inte fungera.


Och avslutningsvis läser jag skrivarblogg och suget efter skrivandet vaknar alltmer till liv igen. Jag har alltmer tänkt att det kanske bara tillhörde det förflutna, men nej. Någon dag ska jag skriva något riktigt kring de där karaktärerna jag burit med mig sedan jag var nio,tio. Någon dag ska jag skriva en riktig roman. Någon dag ska jag ha ett litet arbetsrum, eller åtminstone en ordentlig arbetshörna för mitt författarskap och jag ska möjligen drabbas av skrivkramp men den ska inte kännas som att den är oövervinnerlig.

Fast jag ska inte ha någon brådska att nå dit. Jag ska försöka leva lite istället. Skaffa inspiration och kunskap, bygga ihop karaktärer.Och nu då? Se något avsnitt Greys, kanske? Och fortsätta läsa skrivarbloggen!


3 April 2010  | Journalanteckning | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida