Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2020)
>>


Bovetewok med svamp, broccoli och lök

Bovetewok med svamp, broccoli och lök


4 person(er) Ingredienser
2 dl bovete

300 g blandsvamp, t ex skogschampinjoner, ostronskivling, shiitake
1 st vitlöksklyfta

2 st rödlökar

3 msk olivolja

0,5 tsk salt

1 krm svartpeppar, nymald

250 g broccolibuketter, förvällda

Sås
1 st chili, röd spansk peppar
5 msk soja, japansk

2 msk risvinäger

1 tsk sesamolja

1 msk hoisinsås

Till garnering

1 nypa örter, färska

Tillagning

Blanda gärna olika sorters svamp i woken. Det är också gott att kombinera svamp och grönsaker med kyckling- eller fläskfilé.
1. Tillaga bovetet i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
2. Sås: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ingredienserna till såsen.
3. Ansa och skär svampen i bitar. Skala och skiva vitlök och lök.
4. Hetta upp hälften av oljan i en wok eller stor stekpanna. Woka svamp och vitlök under omrörning 5–10 min. Krydda med salt och peppar. Ta upp på ett fat så länge.
5. Fräs löken i resten av oljan ca 3 min. Tillsätt broccolin och fräs 2–3 min. Ta upp lök och broccoli.
6. Woka bovetegrynen 2–3 min tills de är genomvarma. Blanda i svamp, lök och broccoli. Garnera med örter och servera med såsen.
10 April 2010  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida