|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
April (2024) |
|
|
|
(4) |
|
(3) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(8) |
|
(4) |
|
(12) |
|
(8) |
|
(7) |
|
(7) |
|
(12) |
|
(21) |
|
(21) |
|
(10) |
|
(8) |
|
(13) |
|
(31) |
|
(58) |
|
(51) |
|
(52) |
|
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(217) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
|
|
|
Inlägg: 344 |
Kommentarer: 4 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Bovetewok med svamp, broccoli och lök
Bovetewok med svamp, broccoli och lök
4 person(er) Ingredienser 2 dl bovete
300 g blandsvamp, t ex skogschampinjoner, ostronskivling, shiitake 1 st vitlöksklyfta
2 st rödlökar
3 msk olivolja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
250 g broccolibuketter, förvällda
Sås 1 st chili, röd spansk peppar 5 msk soja, japansk
2 msk risvinäger
1 tsk sesamolja
1 msk hoisinsås
Till garnering
1 nypa örter, färska
Tillagning
Blanda gärna olika sorters svamp i woken. Det är också gott att kombinera svamp och grönsaker med kyckling- eller fläskfilé. 1. Tillaga bovetet i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. 2. Sås: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ingredienserna till såsen. 3. Ansa och skär svampen i bitar. Skala och skiva vitlök och lök. 4. Hetta upp hälften av oljan i en wok eller stor stekpanna. Woka svamp och vitlök under omrörning 5–10 min. Krydda med salt och peppar. Ta upp på ett fat så länge. 5. Fräs löken i resten av oljan ca 3 min. Tillsätt broccolin och fräs 2–3 min. Ta upp lök och broccoli. 6. Woka bovetegrynen 2–3 min tills de är genomvarma. Blanda i svamp, lök och broccoli. Garnera med örter och servera med såsen.
|
10 April 2010
| Meny Mat och Bak recept
| 0 kommentar
|
|
|
|