Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Räk- och laxrulle

Räk- och laxrulle


8 skivor Ingredienser
1,5 dl vatten
1 dl mjölk

50 g smör

1,5 dl vetemjöl special

4 st ägg

Fyllning
500 g räkor med skal

200 g gravad eller kallrökt lax

1 dl vispgrädde

2 dl crème fraiche

0,5 dl färsk dill, finhackad

0,5 dl färsk gräslök, finhackad
1 krm svartpeppar, nymald

2 msk pepparrot, nyriven

Tillbehör
sallad med rucola, tomat, gurka, rödlök
Tillagning
Ett flitigt använt recept som Laila fått av en vän. Laila skriver att rullen passar antingen som förrätt eller i stället för smörgåstårta.
Den blir god både med gravad eller rökt lax och med eller utan pepparrot. Den kan med fördel förberedas och håller sig fint till dagen därpå. Servera den med en fräsch sallad.
1. Sätt ugnen på 200°. Blanda vatten, mjölk och smör i en kastrull.
Låt det koka upp ta av från värmen och häll i allt mjöl på en gång.
Vispa kraftigt, gärna med en ballongvisp.
2. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt, ca 2 min, mellan varje.
Bred ut smeten i en långpanna klädd medbakplåtspapper.
Grädda ca 20 min mitt i ugnen. Låt svalna.
3. Fyllning: Skala räkorna och skär laxen i små tärningar.
Vispa grädden fast och blanda den med crème fraiche.
Blanda med räkor, lax, dill, gräslök, svartpeppar och eventuellt pepparrot.
4. Bred fyllningen över den kalla bottnen och rulla ihop med hjälp av bakplåtspappret. Skär i skivor och servera med rucola och fint skurna tomater, gurka och rödlök.
24 April 2010  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida