Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Klyftpotatis tillsammans med örtrullad oxfilé och en chilisky.

Klyftpotatis tillsammans med örtrullad oxfilé och en chilisky.

Du behöver:
Potatis (Asterix är god!)
Oxfilé eller annan bit av nötkreatur
Timjan
Oregano
Citronmeliss
Spansk peppar
Vitlök
Schallotenlök
Dijonsenap
Gör så här:
Koka potatisen i saltat vatten (Ja, våga salta!) i cirka 20 minuter, eller tills den är mjuk och fin. Skölj av den i kallt vatten (försök att inte ha sönder den!). Häll sedan ut på en plåt och häll på rikligt med olivolja så att alla klyftor får olja på sig (detta gör att de blir krispiga). På med havssalt och in i en varm ugn (200°C) i 30 minuter eller tills det att potatisarna är gyllenbruna. Det må låta galet, men de blir stört goda!
Bryn hela oxfilén i lite olja. Salta och peppra. Kör in i ugnen på 100°C och ta ut när innertemperaturen når 53°C. Låt köttet vila i cirka 15 minuter.
Hacka en spansk peppar (eller två, om du gillar det väldigt spicy), två vitlöksklyftor och en bananschallotenlök. Fräs i lite olja några minuter tills de är mjuka. Häll i lite muscovadosocker så att det karamelliseras. Slå på rödvin, skyn från köttet och lite koncentrerad kalvfond. Låt puttra en stund. Om den är för rinnig, häll i lite maizena. Sila, blanka av med en stor klick kallt smör.
Lägg upp allt på en tallrik, servera med en grönsallad.
27 April 2010  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida