Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Simon & Tomas Boeuf Bourguignon

Simon & Tomas Boeuf Bourguignon


Ingredienser


2 msk smör

1 kg nötkött, grytbitar, högrev ytterlår eller fransyska
1 tsk salt

1,5 krm svartpeppar, nymald

1 msk tomatpuré

2 msk mjöl

0,5 dl balsamvinäger

2 dl kalvbuljong

4 dl rött vin

280 gram sidfläsk

200 gram champinjoner

2 st vitlöksklyfta(or), grovhackade
1 burk(ar) syltlök, (utan spad)

1 msk örtkrydda, franska

Tillagning
4 - 6 personer

1. Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp smör i en rymlig gryta och bryn grytbitarna i den, några åt gången. Salta och peppra.

2. Rör ner tomatpuré och låt fräsa med några minuter. Strö över mjöl och blanda väl.

3. Häll på balsamvinäger och låt koka in några minuter. Tillsätt kalvbuljong och rödvin. Sänk värmen och låt sjuda några minuter.

4. Strimla sidfläsk, skölj och skär champinjonerna i kvartar samt skala och grovhacka vitlöksklyftorna. Stek hastigt i smör och häll ingredienserna i grytan tillsammans med syltlöken och rör om.

5. Låt puttra cirka 1,5 timmar i ugn och strö över örtkryddorna de sista 10 minutrarna.
2 Maj 2010  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida