Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Laxboller - norska laxqueneller

Laxboller - norska laxqueneller
Ingredienser
Antal portioner 2


Laxfilé
800,0
gram


Ägg
1,0
styck


Potatismjöl
2,0
msk


Mjölk
5,0
dl


Salt & peppar









Tillbehör:




Grön minisparris
300,0
gram


Stekfläsk (rimmat)
200,0
gram


Potatis
800,0
gram



Lägg i meny Lägg i inköpslistan


Tillagning

Skala och koka potatis.
Finstrimla fläsk.
Ansa sparris.


Mixa i matberedare fisk, ägg, potatismjöl, mjölk, salt och peppar till jämn fin smet. Tillsätt inte all mjölk med en gång. Smeten skall vara ganska fast.


Koka upp vatten i en bred kastrull. Ta av kastrullen från plattan när bullarna skall läggas i.


Blöt händerna. Lägg en stor klick smet i handen och forma med hjälp av en stor fuktad sked en fin och jämn quenell (avlång bulle). Blöt hand och sked ofta, men se till att det inte kommer vatten i bunken med smet.


Lägg ner bullarna försiktigt med skeden i kastrullen med hett vatten. Lägg inte ner fler bullar än att de får plats bredvid varandra.


Koka upp vattnet igen och stäng av värmen. Låt bullarna ligga kvar i 10 minuter. Vänd dem en gång efter halva tiden.


Stek fläskskivorna några minuter.
Tillsätt sparrisen mot slutet.


Ta ut qunellerna med hålslev och låt vattnet rinna av. Servera med tillbehör.

Kommentar

Bullarna skall bara bli genomvärmda av vattnet. Kokas bullarna blir de sega och faller lätt sönder.

Små fiskbullar formas med små skedar och tillagas på samma sätt, men skall ligga kortare tid i vattnet.
16 Juli 2010  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida