Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2023)
>>


dagens träning

Älskar att ha två hundar att köra med! Speciellt när man har en herre som tycker att han bara måste anstränga sig när han själv känner för det. Idag började han med att informera om att han "skulle bara...." innan han kunde komma och leka med sin matte. Så han hivades snabbt upp i famnen (inte skulle han få nöjet att nosa intressanta fläckar ens den korta biten tillbaka till buren) och tillbaka in i bilen. Ut med Totti istället...mycket bättre inställning på den hunden! "Tjoho vad roligt, vad ska vi hitta på nu matte..?"

Jo, det blev svängar runt hinderstöd och lite tunnlar. Han är duktig min vovve, trots att vi inte tränat speciellt mycket. Kommer nog att få jobba lite med farten och intensitet med den hunden så småningom...ibland ser det ut som om han somnar till när han sätter sig och funderar på vad matte menar. Eller upplever jag det bara så eftersom jag är van vid Taurus som aldrig är still och som aldrig tar det lugnt om man inte tvingar honom till det.... Förhoppningsvis kommer det lite fart i och med att han blir säker på vad det är han ska göra...vi har ju som sagt var inte tränat speciellt mycket.

Dags att byta hunden igen...betydligt mer taggad Taurus denna gång :-) Inga problem med kamptrasan och kamptrasan är numera hans inträdesbiljett till hindrena. Först leka, sen hoppa och så lek igen!! Slalomingångar stod på programmet idag. Hopp, fyra pinnar, hopp, fyra pinnar, hopp, fyra pinnar och så en U-tunnel så vi kunde köra tillbaka igen. Första varvet var slalom rakorna helt raka, de nästkommande varven lite snea och sen kanske 45 grader sista varvet. Inga problem nån gång egentligen, förrän på sista varvet. De första två slalomen var vridna så att det bara var att "springa in i" första porten medan den sista var vriden så att han var tvungen att runda första pinnen för att komma in rätt. Det var just sista slalomet som blev problemet...När vi kom förbi första gången rundade han första pinnen jättefint, matte blir jätteglad och skriker BRA Taurus!!! Hihi...att man inte kan hålla tyst! Taurus blev jätteglad han också och tänkte att nu var det dags för belöning å gick därmed inte in i slalomet, bara rundade det. Belönade vovven för den fina rundningen och sen körde vi om...en ny snygg rundning blev resultatet :-) oops! tredje försöket och ett tydligt "slamlom, slalom" från matte så gick det fint! Gutt!!

Det var faktiskt hela dagens träningspass, kort men intensivt...?

 

17 Juli 2010  | agility | 1 kommentar
Visst är det skönt att ha en hund som faktiskt är på G hela tiden!!! Bra tänk med att leken är inträdesbiljetten till att få hoppa. Tror att jag kommer få användning för det tänket sedan när Era tycker att köra agility är roligare än att kampa. Den dagen är tyvärr inte alltför långt borta . . . :p

Webbplats: http://www.pinscherpojkarna.se
Skrivet av Josefin den 17 Juli 2010 23:16
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida