Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2023)
>>


segling och bad

Årets seglartur blev något kortare än föregående år, men inte mindre trevlig för det. Jag och vovvarna mönstrade på i söndags förmiddag i Västervik och så blev det en liten segeltur till Loftahammar där la till i gästhamnen över natten. Därefter byttes vi av, av morbror med famlij. Kändes lite trångt att klämma in 7 pers och 4 hundar...så vi bytte till bil och for vidare på nya äventyr...

Liten pudel med hemlängtan...?

Totti gjorde som han brukar, uppförde sig som om han inte gjort annat än åka båt i hela sitt liv. Nya flytvästen som han protesterat lite mot när vi provat den hemma, brydde han sig inte det minsta om. Å efter att ha undersökt båten, hälsat på Rio och Rosso, testa hur långt ut över relingen man kan luta sig innan matte håvar in en igen och letat rätt på vattenskålen gick han och la sig.

Taurus och matte är lite oense över hur man ska uppföra sig på en båt. Mattes idé är att man går och lägger sig och tar det lugnt tills vi lagt till nånstans och kan gå i land. Taurus åsikt verkar vara att det går att hoppa/studsa/springa och fara runt lika bra på en båt som på land. Aaahhh!!!! Mattes tålamod testas ofta av den hunden.....Men det finns ingen som kan gosa som Taurus, när han väl lugnat ner sig. Han är också bästa värmedynan när det drar kallt :-)

Seglingen från Västervik till Loftahammar tog inte så där väldigt lång tid så det fanns gott om tid att utforska omgivningarna på land också. Hittade en jättefin promenadväg som vi tog som morgonpromenad också. Först gick den genom samhället men sen drog den ut mot omgivningarna runt omkring, genom ett litet sommarstugeområde, bakom en lantgård och så ut på hagmarkerna innan den vände tillbaka över några spångar i vassen, genom ett skogsparti och sen tillbaka till hamnen.

Efter seglingen körde vi till Gamleby och hälsade på en kompis som blev kvar där uppe sedan gymnasietiden. Blev lunch, fika, liten promenad, mycket prat och så en sväng till sjön. Kompisens hund hade varit här förut och hon älskar att bada så full fart ner mot vattnet. Taurus och Totti gjorde sitt bästa att hänga på. Totti den sötnosen stannar och väntar på sin matte men Taurus hänger på ner mot vattnet, han gillar ju också att bada! MEN när vi kommer ner till vattnet är det bara en hund som badar...å det är inte Taurus. Ingen Taurus nånstans...Matte börjar bli lite rädd för att han gett sig in till kohagen precis bredvid, när vi ser hon irra runt borta vid bilen...Vet inte vad han höll på med men när vi ropa så kom han i full fart över gräsmattan och ut i vattnet...Suck! Denna Taurus, man vet aldrig riktigt var man har honom. På med kopplet för att slippa fler försvunna hundar. Men som tur var går det att simma med koppel också om matte vadar ut en bit. Han gillar verkligen att simma den hunden, fram och tillbaka och runt runt! Så söt :-) Hade inte vi tvåbenta tröttnat hade de nog plaskat runt fortfarande...

Totti som varit lite skeptisk till vatten efter att ha fått erfara att det inte går att gå på just vatten var ute och vadade lite han också. Å rätt som det är kommer det en liten ulltuss simande ut till mig som står en bit ut i vattnet :-) Lycklig matte!!! Två simmande hundar!!!

Nu är vi hemma och laddar batterierna! Vet inte vem som är tröttast, matte eller hundarna? De har ju faktiskt sovit ett par timmar i bilen så jag gissar på matte! Nu ska vi sova, imån blir det promenad med syrran och sen blir det träning med Tottis polare. Måste börja tvätta och packa inför helgen också. Då bär det iväg till Köping för SKK-utställning följt av Mälarpinschern. Roligt, roligt!!

Hoppas kunna lägga ut lite mer bilder imån...vill inte fungera för mig just nu :-(

 

19 Juli 2010  | övrigt | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida