Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


Skaldjurstårta med parmesan

Skaldjurstårta med parmesan
En festlig paj som är suverän till kall öl. Den går faktiskt att laga utan spis. Äter man den på en klippa i skärgården blir det en ren bonus.

6 portioner

12 skivor kavring
4–6 msk smör, rumstempererat
300 g kall kokt färskpotatis
1 kg färska räkor, oskalade
1 knippa dill
1 knippa gräslök
400 g kall kokt vit fisk
2 dl kesella
2 dl crème fraiche
1 1/2 dl parmesan, finriven
1 citron, saft
1 + 2 msk forellrom
salt
svartpeppar
4–6 cocktailtomater

Mixa brödet till smulor och blanda med smör till en deg. Klä en smord
pajform, gärna med löstagbara kanter. Ställ i frysen en stund. Skär potatisen i cirka 1 centimeter tjocka skivor och täck botten av
pajformen.Skala räkorna (spara några till
dekoration) och hacka dem i grova bitar. Hacka dillen och strimla gräslöken. Blanda i en bunke hackade räkor, kokt fisk (som smulas ner), kesella, crème fraiche, parmesan, dill, gräslök (spara lite till dekoration), citronsaft, en matsked forellrom, salt och peppar. Blanda allt väl. Bred ut smeten i pajformen. Garnera tårtan med resten av
räkorna, forellrom, delade cocktailtomater och gräslök. Förvara tårtan
i kylen före servering, minst ett par timmar och gärna över natten.
1 Augusti 2010  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida