Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Köttfärspaj med aubergine och fetaost

Köttfärspaj med aubergine och fetaost


6 person(er) Ingredienser
Pajdeg:
4 dl fullkornsvetemjöl, (Kungsörnen)

3 dl vetemjöl

150 g smör

2 msk vatten, kallt
1 st pajform, rund, ca 28 cm i diameter
Fyllning:
1 st aubergine, stor

1,5 tsk salt

1 st gul lök

2 st vitlöksklyftor

1,5 msk olivolja

600 g nötfärs

2 tsk sambal oelek

1 tsk salt

0,5 dl mynta, hackad, färsk
200 g fetaost

2 st ägg, stora

Garnering:
färsk mynta
Tillagning
Servera pajen med en sallad på tomater, finstrimlad salladslök och en dressing på olivolja, rödvinsvinäger och lite dijonsenap.
1. Blanda mjöl och smör i en skål eller i en matberedare. Nyp ihop eller kör snabbt i matberedaren till en smulig deg. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en fast deg. Tryck ut den i ett jämnt lager i botten och upp på kanterna i pajformen och nagga botten. Ställ den i kylen minst 30 min.
2. Skala auberginen och skär den i skivor. Strö på salt och lägg dem i ett durkslag ca 30 min så att vattnet dras ur.
3. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Tillsätt löken och stek utan att det tar färg ca 1 min.
4. Öka värmen och finfördela ner köttfärsen i lökblandningen. Krydda med sambal oelek och salt. Låt alltsammans fräsa ca 5 min. Blanda ner finhackad mynta och låt det sedan svalna.
5. Skölj snabbt aubergineskivorna i kallt vatten och torka av dem med hushållspapper. Hetta upp 1/2 msk olja i en stekpanna och stek skivorna ca 1/2 min på varje sida.
6. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Sänk värmen till 175°.
7. Lägg hälften av aubergineskivorna i botten på pajformen. Tärna fetaosten och blanda ner drygt hälften av den i köttfärsblandningen. Blanda även ner äggen och bred ut allt i pajformen ovanpå auberginen. Lägg resten av auberginen samt fetaosten ovanpå och grädda pajen mitt i ugnen ca 30 min.
8. Servera pajen ljummen, garnerad med färsk mynta, tillsammans med en tomatsallad.
29 Augusti 2010  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida