Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2020)
>>


30 août 2010Det kanske är dags att skriva någon rad igen, det var ju några dar sen senast.

Vi fick verkligen pussla för att få in allt i bilen i torsdags. En del fick inte plats ändå, till stor förtret. Men huvudsaken var väl ändå att det viktigaste kom med, och det gjorde det såvitt jag vet.

På fredagen kom vi inte riktigt iväg den tid vi planerat, men det diffade bara på tjugo, trettio minuter nånting och om vi inte kört vilse och hamnat på Hisingen (alldeles för mycket norr om min källarboning) och sedan i Askim (för långt söderut) så hade vi faktiskt kommit precis planenligt. Mitt i fyra-rusningen rullade vi in genom Partille och sedan skulle det inte ha tagit så himla lång tid att komma fram. Men nu kom vi alltså helt vilse och klockan hann bli sex innan vi svängde in framför huset och fiskade upp nyckeln ur postlådan eftersom min hyresvärdinna åkt iväg för att hämta en byrå till mig just då.

Jag hade en del ångest över det där första mötet, men nu hann vi få in nästan allt från bilen innan hon dök upp och efter att vi hälsat, burit ner byrån och pratat lite snabbt for vi iväg till IKEA och köpte skrivbord och klappstol. Då hade klockan flugit fram och var tjugo i åtta. De stängde åtta. Jag stod i kassan och betalade när klockan var två minuter över åtta.
Sedan åkte vi och handlade lite på Kvantum och när vi kom tillbaka var huset tomt för natten. Det var skönt att få vara för oss själva och jag kunde packa upp en del utan att störa.

Framåt tolv gav vi upp för kvällen, men det tog ett bra tag innan jag lyckades somna och på lördagen vaknade jag kvart över sju efter att ha vaknat till och somnat om ett antal gånger dessförinnan.

Vi skruvade ihop min bokhylla och det nya skrivbordet och sedan skyndade jag mig att packa ur så många kartonger som möjligt så mamma kunde få med dem hem, innan Emma dök upp för att guida mamma ut ur stan och sedan guida mig runt stan.

Ett månadskort inhandlades, lånekort kvitterades ut från UB och sedan for vi till IKEA (igen, fast den här gången till Göteborgs nordligaste varuhus istället för det sydliga). Jag hittade ett par måsten, men inte alla. Det ordnade sig delvis genom ett besök på Bolagret lite senare dock.

Men mellan IKEA och stadsshoppingen mötte vi Anna och åt kycklingsallad medan Anna pratade :). Vid fyra begav vi oss hemåt och sedan tog jag det ganska lugnt under eftermiddagen och kvällen.

Igår var jag som en zombie fram till tidiga eftermiddagen. Sedan släpade jag mig iväg till Kvantum för att inhandla lite vatten och upptäcka att Moras "mördarbacke" inte är något i jämförelse med den jag måste vandra uppför på min väg till ICA...

Idag har jag träffat Anna igen, spanat in Pedagogens olika hus och blivit visad var Vasakyrkan ligger, där uppropet är på onsdag. Sedan fikade vi och helt oplanenligt hamnade jag på en lägenhetsvisning med Anna och hennes mamma innan jag blev ledsagad till spårvagnen och åkte "hem" igen.

Väl tillbaka vid huset hittade jag mina adressändringspapper som mamma fick eftersända och som jag väntat på mycket otåligt. Jag skyndade iväg med dem till brevlådan direkt och hoppas att jag kommer få min post hit utan bekymmer snarast möjligt.


Som synes håller jag mig mest till faktaredogörelser idag. Osäkerheten över att befinna mig här är fortfarande stor, även om det gått mycket bättre hittills än jag någonsin kunnat hoppas. Jag börjar komma bättre överens med Göteborg, men det viktigaste återstår ännu. Frågan om jag kommer trivas i skolan, eller om det kommer visa sig vara helt fel.


30 Augusti 2010  | Journalanteckning | 2 kommentarer
När jag skulle flytta till Göteborg körde vi så fel att jag var tvungen att ringa till dem jag skulle hyra rummet av, så att de kunde komma och hämta oss. :D
Skrivet av Elisabeth den 31 Augusti 2010 21:03
Jag tror det kommer visa sig vara helt rätt!

Webbplats: http://mijaklang.blogspot.com
Skrivet av Mija den 31 Augusti 2010 12:50
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida