|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
Mars (2024) |
|
|
|
(4) |
|
(3) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(8) |
|
(4) |
|
(12) |
|
(8) |
|
(7) |
|
(7) |
|
(12) |
|
(21) |
|
(21) |
|
(10) |
|
(8) |
|
(13) |
|
(31) |
|
(58) |
|
(51) |
|
(52) |
|
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(217) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
|
|
|
Inlägg: 344 |
Kommentarer: 4 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Skogssvamprisotto
Skogssvamprisotto
Risotton är också ett perfekt tillbehör till kyckling, lamm eller stekt fisk. Laga då halva mängden till 4 personer.
4 port
Det här behöver du:
Svampen:
1 l skogsvamp, tex kantarell, skogschampinjon eller karl-johan smör att steka i 1 liten rödlök, halverad och skivad 1 vitlöksklyfta, fint hackad 1 kvist rosmarin, repad och hackad 4-5 kvistar timjan, repad salt och peppar
Risotto:
1 l ljus kycklingbuljong el. vatten och buljongtärning 1 dl tärnad rotselleri 1 banancharlottelök el 1 gul lök, hackad 2 msk olivolja 1 vitlöksklyfta, fint hackad 4 dl avorioris el annat risottoris 3 msk creme fraiche 1 dl riven lagrad Prästost 2 dl färska örter tex körvel och bladpersilja, grovt hackade Riktigt god balsamico (1 dl rostade pinjenötter)
Tillbehör: Till exempel kokta små morötter eller vaxbönor
Gör så här:
Ansa svampen och dela stora svampar. Karl-johan skärs i mindre bitar. Fräs svampen i smör ett par minuter och tillsätt sedan lök, vitlök och hackade örter samt krydda med salt och peppar. Väljer man karl-johan bör den stekas lite längre, ca 15 minuter på medelhög värme. Ställ svampen åt sidan.
Värm buljongen i en kastrull. Stek rotselleri och lök i olivolja i en kastrull. Tillsätt riset och vitlöken som får fräsa med tills det är blankt. Slå på buljong så det täcker riset och sjud under omrörning. Slå på mer buljong i omgångar tills riset är al dente.
Vänd ner hälften av svampen, creme fraiche och avsluta med resterande buljong. Smaka av med salt och peppar. Vänd till sist ner osten.
Fördela risotton i varma tallrikar och toppa med resterande svamp, lite extra riven prästost och rikligt med hackade örter. Slå på en god balsamico och toppa ev med pinjenötter.
Servera med sommarmorötter eller vaxbönor.
|
11 September 2010
| Meny Mat och Bak recept
| 0 kommentar
|
|
|
|