Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2020)
>>


GMO...?


På senare tid har jag sett City Gross reklam för GMO-fritt kött och funderat lite över vad det egentligen är. Att det handlar om genmanipulering har jag lyckats klura ut, men i övrigt är jag inte vidare insatt och har inte direkt några planer på att sätta mig in i det heller.

Däremot har jag för länge sedan tagit avstånd från genmanipulerad mat. Jag tror på naturliga råvaror, sådana som inte manipulerats på något vis på något sätt och som inte utsatts för konstgödning. Hade jag haft råd hade jag hållit mig till ekologiskt helt och hållet. Inte för att man kan vara så säker på att allt som märks ekologiskt verkligen är det, och inte för att kvalitén verkar vara så vidare bra alla gånger. Men för att man gör ett ställningstagande om vad man tycker är okej och inte...

Nu snubblade jag över nyheten att Arla på grund av brist på svensk grädde vänder sig till Finland och Danmark för att få ihop det som krävs för att kunna producera Bregott. Ni har ju säkert inte missat nyheterna om hur danska djur behandlas. Men visste ni att man inte har förbud mot genmanipulerat foder till djuren? Eller att det inte finns något krav om betesgång, vilket betyder att korna med stor sannolikhet aldrig kommit utanför ladugården?

Det här fick mig att fundera en gång extra och via den sista länken kom jag fram till att det nog får bli Milkos nya "Bredbart" framöver. Eller om man skulle testa att göra eget smör...

Läs gärna mer här:
http://www.lantbruk.com/bregott-inte-langre-helsvenskt/2010-06-18

Och här. Kanske är det aktuellt att testa receptet på eget smör för er också rentav?
http://www.camillasmatuppror.se/Fakta/AEtbart/24185_SmoerJag vet. Det kommer varningar och rapporter om än det ena, än det andra, hela tiden. Man orkar inte riktigt bry sig och oroa sig så mycket. Men om man väljer bort något dåligt/sämre alternativ lite nu och då så kommer man ju med tiden att välja alltmer naturliga alternativ ...naturligt :)
Jag strävar åtminstone efter det.


Edit:

Även här finns ett recept på hur man kan göra eget smör, tycker det verkar lite mer spännande..
http://olgakatt.blogspot.com/2010/09/vem-kan-man-lita-pa.html
17 September 2010  | letters & numbers & sentences | 1 kommentar
Tack så mycket Sandra : ) Har inte du också varit mörk ?

Webbplats: http://cypaz.blogg.se
Skrivet av louise den 17 September 2010 19:45
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida