Berger des pyrénées
Startsidan Blogg Fotoalbum Kira och Tassa Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2019)
>>


Fiskpaté med avocadosås.

En härlig bjudpaté med smak av rökt lax. Här serveras den med en kall avocadosås med räkor. En varm vitvinssås eller hummersås passar också till en varm eller kall paté.

8-10 pers
800 gr gädd eller torskfilé
6 ägg
5 dl visp eller mellangrädde
½ dl potatismjöl
2 tsk salt
½ tsk peppar
150 gr rökt lax
1 dl hackad gräslök

Avocadosås:
4 avocado
2 msk pressad citron
4 dl lätt-creme fraiche
200 gr skalade räkor
salt, peppar

1. Dela fisken i bitar och kör den till färs i en mixer. Tillsätt ägg, grädde, potatismjöl. Salt och peppar. Mixa färsen slät och jämn.
2. Hacka laxen och rör ned den och gräslöken i färsen.
3. Häll färsen i en smord avlång form (ca 2 liter). Täck med aluminiumfolie.
4. Grädda patén i 175 grader ca 1 timme. Ta av folien mot slutet så att ytan får lite färg.
5. Sås: Gröp ur avocadon och mosa fruktköttet. Rör i citron och creme fraiche. Hacka räkorna och rör i dem. Smaka av med salt och peppar.
6. Servera såsen till patén som kan vara varm eller kall.

       
17 Januari 2007  | Mat & Sånt | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:




12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Agneta Ärlestig                                             Skaffa en gratis hemsida