|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
Mars (2024) |
|
|
|
(7) |
|
(29) |
|
(47) |
|
(37) |
|
(38) |
|
(37) |
|
(54) |
|
(42) |
|
(34) |
|
(37) |
|
(38) |
|
(47) |
|
(35) |
|
(20) |
|
(13) |
|
(20) |
|
(14) |
|
(19) |
|
(29) |
|
(5) |
|
(3) |
|
(5) |
|
(2) |
|
(9) |
|
(5) |
|
(8) |
|
(4) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(3) |
|
(2) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(11) |
|
(10) |
|
(9) |
|
(16) |
|
(13) |
|
(12) |
|
(15) |
|
(13) |
|
(17) |
|
(18) |
|
(18) |
|
(20) |
|
(23) |
|
(23) |
|
(18) |
|
(10) |
|
(25) |
|
(19) |
|
(22) |
|
(21) |
|
(32) |
|
(69) |
|
(22) |
|
(37) |
|
(20) |
|
(38) |
|
(49) |
|
(18) |
|
(44) |
|
(34) |
|
(47) |
|
(77) |
|
(37) |
|
(42) |
|
(18) |
|
(27) |
|
(15) |
|
(8) |
|
(15) |
|
|
(13) |
|
(194) |
|
(151) |
|
(44) |
|
(28) |
|
(72) |
|
(12) |
|
(7) |
|
(28) |
|
(132) |
|
(83) |
|
(31) |
|
(142) |
|
(95) |
|
(118) |
|
(15) |
|
(5) |
|
(129) |
|
(62) |
|
(27) |
|
(92) |
|
(5) |
|
(0) |
|
(124) |
|
(37) |
|
(7) |
|
|
|
|
Inlägg: 1653 |
Kommentarer: 2214 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fiskpaté med avocadosås.
En härlig bjudpaté med smak av rökt lax. Här serveras den med en kall avocadosås med räkor. En varm vitvinssås eller hummersås passar också till en varm eller kall paté.
8-10 pers 800 gr gädd eller torskfilé 6 ägg 5 dl visp eller mellangrädde ½ dl potatismjöl 2 tsk salt ½ tsk peppar 150 gr rökt lax 1 dl hackad gräslök
Avocadosås: 4 avocado 2 msk pressad citron 4 dl lätt-creme fraiche 200 gr skalade räkor salt, peppar
1. Dela fisken i bitar och kör den till färs i en mixer. Tillsätt ägg, grädde, potatismjöl. Salt och peppar. Mixa färsen slät och jämn. 2. Hacka laxen och rör ned den och gräslöken i färsen. 3. Häll färsen i en smord avlång form (ca 2 liter). Täck med aluminiumfolie. 4. Grädda patén i 175 grader ca 1 timme. Ta av folien mot slutet så att ytan får lite färg. 5. Sås: Gröp ur avocadon och mosa fruktköttet. Rör i citron och creme fraiche. Hacka räkorna och rör i dem. Smaka av med salt och peppar. 6. Servera såsen till patén som kan vara varm eller kall.
|
17 Januari 2007
| Mat & Sånt
| 0 kommentar
|
|
|
|