Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


Ät dig smart


Kalorieinnehåll:

1 ägg = 73 kalorier
1 gram bär = 0,4 kalorier
1 portion spenat = 15 kalorier
1 portion kokt
eller stekt fisk = 241,6 kalorier
10 stycken cashewnötter = 93 kalorier
Mörk choklad (1 ruta) = 27,4 kalorier
1 tsk senap = 8,6 kalorier



Att en kost med lite frukt och grönsaker, och mycket fett är dåligt för din kropp, det vet du. Men, forskning visar också att en dålig kost också har effekter på din hjärna. Nu listar Viktklubb.se några livsmedel som är bra för din hjärna.
Lägg till dessa livsmedel till din kost så hjälper de dig att hålla kroppen stark och hjärnan ung. Det här är mat som du kan hitta i matbutiken, och de är dessutom inte särskilt dyra.


1. Ägg är näringsrika och påverkar den delen av hjärnan som är ansvarig för minnet och inlärning. Ägg innehåller också selen, som har visat sig förbättra hjärnans funktioner. Ägg innehåller också protein som är bra för hjärnan. Några ägg i en omelett med grönsaker är ett bra sätt att ge kroppen och hjärnan bränsle på morgonen.


2. Bär är också bra för hjärnan. Och det finns många olika sorters bär som kan tillföras dina flingor, müsli eller yoghurt. Du kan också ta med dig en handfull mängd till jobbet som ett sött mellanmål. Bär innehåller en massa antioxidanter som hjälper att förbättra koordination och minne. Blåbär och jordgubbar har dessutom en hög nivå av vitamin C som är bra mot förkylningar.


3. Spenat är rikt på vitamin A och E, magnesium och järn. Dessutom innehåller det antioxidanter. Spenat ska hålla hjärnan ung, samtidigt som det sägs lindra spänningshuvudvärk och migrän. Ha i lite bladspenat i din sallad eller lägg på mackan.


4. Fisk är en proteinkälla som innehåller omega-3, något som är nödvändigt för hjärnfunktionen och dess utveckling. DHA är den Omega-3 fettsyra som är mest känd för att hålla din hjärna ung, och för att minska risken för demens och stroke. Den hjälper också till att förbättra minnet. Försök att äta fisk åtminstone två gånger i veckan.


5. Nötter är kända för att ha en hög dos av Omega-3, men de är också en god källa till antioxidanten vitamin E. Forskning har också påvisat att mörk choklad innehåller antioxidanter. Detta ger oss alltså en anledning till att njuta av mörk choklad, någon gång ibland. Både nötter och choklad är något som är lätt att överäta så här är det att äta med måtta som gäller.


6. Gul senap är också rikt på antioxidanter. Dessutom sparar du 80 kalorier om du byter från majonnäs på mackan, till en tesked med senap istället.
28 Oktober 2010  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida