Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2023)
>>


utmanad

I går kväll kom det ett sms med budskapet, "jag tänkte träna imån på förmiddagen, tar med en klurig bana, kom ner om du vågar..."

Hmmpf! Klart jag vågar! Så istället för sovmorgon ställdes klockan, väskan packades och morgonpromenaden blev ner till klubben. Fint väder skulle det också vara...just på den punkten hade det blivit nått fel. Jämngrått med regnstänk var det i verkligheten. Men det går att träna i det vädret också. Visade sig att det var tre till som antagit utmaningen så totalt fyra tappra började bygga kluriga banan som följdes av en lååång banvandring. Nog var den klurig men inte omöjlig. Sväng,sväng,sväng...å inga som helst transportsträckor men riktigt rolig. Men efter att alla fyra kört stod det klart att det var slutet som var det svåra!

Häng med här nu så ska jag göra ett försök att illustrera hur det såg ut. Rakt framför er står balansbommen på tvären, alltså tittar ni åt vänster ser ni ena uppfarten och tittar ni åt höger så ser ni den andra. På andra sidan balans bommen står det parallelt med balansen först ett hopphinder och sen säcken. Under den högra uppfarten på balansen ligger det en lång tunnnel som svänger pyttelite åt vänster mot säcken som står på andra sidan. Hunden ska då självklart springa genom tunneln medan matte kutar som en tok runt balansens vänstra nerfart, därefter ska hunden INTE hoppa hopphindret utan ta säcken. Ni hänger med va...?

Puh...det var inte nån av hundarna som fixade detta. Misstänker starkt att hundarna hade tagit rätt och sprungit in i säcken om det inte hade stått ett hopphinder bredvid. Men nu gjorde det ju det...Då vet vi vad vi ska träna på då :-) Men,men...resten av banan löste vi fint. En rätt så knepig slalomingång där matte först gjorde ett framförbyte för att få in honom rätt och sen bytte bakom för att hamna på rätt sida inför nästa hinder. Satt som en smäck!! Härlig förmiddag!

Härligare blev den, för efter några varv på banan fick Taurus vila och så fick lille Totti vara med och leka! Vi tog och använde de första fem hindrena på banan. Alla hopphinder. Två framförbyten, ett "hörn" och en threadle hann vi med :-) Att dra honom i mellan hinder var nytt men han fattar fort den där hunden. Kul! Sen körde vi lite raksträcka och lekte med gungan också innan vi gick hem.

Måste väl rapportera lite från gårdagen också. Vovvarna och jag var med mormor och kusinerna i stugan hela dagen och räfsade löv. Eller matte räfsade löv med kusinerna och vovvarna njöt av trädgården!

Vet inte varför men av någon anledning så tas staketet mot vägen ner varje vinter och hängs sedan tillbaka till våren. Ett staket som inte tål snö kanske...? Ja inte vet jag men det blev lite mer spänning i tillvaron på det sättet. Nu är det bara en pytteliten grusväg som slutar vid huset ovanför mormors och på andra sidan vägen ligger skogen. Alltså inte världens mest trafikerade väg :-) Tur är väl det, Totti hade nämligen lite svårt med tomtgränsen...Tur är väl också att han lyssnar så fint! Kom som en pil varje gång matte ropade! Taurus däremot, han hade koll han! Visste precis hur långt man fick gå! Bästa Taurus! Härligt hade vi det iallafall.

Ikväll är det bara Taurus och jag som myser i soffan. Lilleman har vi nämligen varit och lämnat hos mamma som får vara lite hundvakt under kvällen och morgondagen. Eller troligen leasar hon ut uppgiften till Rosso som gärna agerar lekfabror ett tag :-) Taurus och jag laddar för utställning i Växjö imån, självklart är pinschrarna först ut så det blir till att stiga upp tidigt!

 

6 November 2010  | agility | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida