Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2023)
>>


Min lilla pinscher

Idag blir det en hyllning till världens bästa Taurus. Skrivet för ett bra tag sen av en rätt så arg matte som tyckte att världen kryllade av hund-snobbar, typer som anser sig kunna allt om allt...men som egentligen inte vet nåt ...har man aldrig tränat pinscher, ja då finns det myyycket kvar att lära ;-)

Men vad bra att det finns en och annan att reta upp sig på i mellanåt annars hade inte följande text blivit till!

 

Min lilla pinscher

Jag älskar min lilla pinscher för att han alltid är glad, för att han alltid viftar med sin långa svans. För att han alltid blir överlycklig när man kommer innanför dörren om man så bara har varit borta en halv minut.  För att han blir överlycklig oavsett vem det är som stiger innanför dörren, kända som okända.

Jag älskar honom för att han vill alla väl, för att han alltid utgår från att alla vill leka med just honom och för att han blir lika förvånad varje gång någon talar om att de inte alls vill det.  

Jag älskar honom för att hans något inskränkta uppfattning att allt kretsar runt honom. Att alla dofter, hundar, katter, kaniner, godisbitar, leksaker och människor finns där enbart för han skull. För att han med självklarhet utgår från att alla hans matte säger ”hej” till är våra vänner och att de självklart kommit gåendes där på gatan bara för att få träffa honom.  Jag älskar honom för att han tillåter vem som helst som vill kramas en stund göra det och för att han gladeligen delar ut pussar till alla som vågar sticka ner sitt huvud till honom.

Jag älskar honom för att han aldrig gör något halvdant, för att  han alltid satsar stenhårt och helhjärtat. För att han aldrig skulle drömma om att fega ur eller bara testa lite grann, har man bestämt sig så har man!

Jag älskar honom för att han alltid vill vara nära, för att han sitter i ens knä innan man själv ens har hunnit sätta sig. För att han alltid trycker sig tätt intill och för att han alltid ställer upp som värmedyna.

Jag älskar honom för allt jag får lära mig. För att han tydligt visar att stycket om att vara konsekvent som står att läsa i varenda hundbok står där av en bra anledning. För att han alltid utmanar sin matte till att komma på nya lösningar, för att han ser till att jag får tänka och klura och testa och för att han ser till att jag utvecklas.

Jag älskar honom för alla skratt, för alla tokigheter han hittar på och för att han förgyller vardagen med sina upptåg.

Allra mest älskar jag honom  för att han ser till att jag behåller en ödmjuk inställning till hundar och hundträning, för att han hindrar mig från att bli en arrogant snobb som tycker att det är en barnlek att träna hund. För att han ser till att jag står stadigt kvar på jorden och för att han ser till att hala ner mig igen om jag skulle börja lyfta!

 

19 November 2010  | övrigt | 3 kommentarer
Härligt Annika! Klart att ingen kan undgå att älska Taurus! Vilken spelevink han är! Men bäst av allt gillar jag sista stycken. För att våra pinschrar håller oss stadigt på jorden!!! :D

Webbplats: http://www.nifesoj.se
Skrivet av Josefin den 20 November 2010 18:44
Så nydelig du skriver om Taurus:-) Han høres ut som den perfekte pinscher. Jeg venter spendt på om det blir en liten tispe til meg på nyåret.
Skrivet av Marianne den 20 November 2010 00:51
Underbart fint skrivet!! :)

Webbplats: http://herrharry.se
Skrivet av Emma, Harry och Hilja den 19 November 2010 23:21
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida