Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


Saftigt saffransbröd


50 bullar Ingredienser

150 g smör

6 dl mjölk

1 g saffran

1 msk strösocker

50 g jäst

1 st ägg

0,5 tsk salt

11 dl vetemjöl

9 dl vetemjöl special

125 g smör

1,5 dl strösocker

2 tsk kardemumma, stött
1 st ägg, till pensling

Garnering
75 g smör, smält
2 dl strösocker

Tillagning

Bullarna blir saftiga och goda då smör och socker blandas in efter första jäsningen.
1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37°.

2. Stöt saffranet med socker och blanda ner i degvätskan.

3. Finfördela jästen i en bunke och häll den fingerljumna degvätskan över. Tillsätt ägg.

4. Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.

5. Rör smör och socker poröst. Tillsätt kardemumma. Arbeta ner smör- och sockersmeten i degen med elvispens degkrokar.

6. Ta upp degen och baka ut den till bullar.

7. Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa övertäckta ca 20 min.

8. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna.

9. Pensla med smält smör och doppa i socker
20 November 2010  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida