Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


Saffransgravad lax


10 person(er) Ingredienser

1 kg laxfilé, som varit fryst 3 dygn
1 msk fänkålsfrön, hela

2 msk salt

4 msk strösocker

1 krm vitpeppar, krossad

1 påse saffran, (0,5 g)

1-2 msk konjak

2 st dillkvistar

Dill- och vitlökssås
2 st vitlöksklyftor

2 dl crème fraiche

1 dl turkisk yoghurt

2 msk dill, finhackad

1-2 tsk honung, flytande

1 tsk fänkålsfrön, malda
1 krm vitpeppar, nymald

1 krm salt

Tillagning
Den saffransdoftande gravlaxen serveras med krämig vitlökssås. Frys in laxen i 3 dygn före eller efter gravningen.
1. Ta bort benen från laxfilén och lägg den på ett fat. Stöt fänkålsfröna i mortel. Blanda salt, socker och kryddor. Rör ut saffran i konjaken.
2. Gnid in laxen med kryddblandningen på köttsidan och lite på skinnsidan. Droppa över saffransblandningen. Strö över dillen och lägg på plastfolie eller lägg laxen i en plastpåse. Lägg laxen i kylen ca 1 dygn.
3. Vänd laxen och grava den ytterligare 1 dygn. Skär bort skinnet och skär laxbiten på längden. Skär den i tunna skivor.
4. Sås: Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda ihop alla ingredienser till såsen.
7 December 2010  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida