Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2021)
>>


storm byar...

Få skador trots kraftiga vindar

Ett antal västliga stormbyar rufsade under några lördagstimmar till stora delar av Sydsverige, men såväl människor som egendom tycks ha klarat sig hyfsat.

Relaterat

SMHI:s klass 2-varning för Halland och Bohuslän liksom för Skagerrak står emellertid kvar, och gäller i första hand fram till lunchtid på söndagen.

Faran för allmänheten, för materiella skador och för olika samhällsfunktioner är alltså inte över trots att vinden avtog en aning under sena lördagseftermiddagen.

Då hade byarna i framför allt södra Bohuslän kommit upp i stormstyrka om 25 meter per sekund. Vid Måseskär låg medelvinden på 20.

Spikade tak

Över den skånska västkusten drog den tuffa blåsten också fram och på Öresundsbron varnades vindkänsliga fordon för att ge sig över bron. Hastigheten sattes dessutom ned till 70 kilometer i timmen fram till sen eftermiddag.

- Vi räknade med att vinden skulle nå sin kulmen framåt eftermiddagen, sade meteorolog Elin Torstensson.

Vindarna letade sig österut och när de hårdaste nådde Småland föll flera träd. Enligt SR Jönköping var det framför allt vägar i sydvästra delen av Jönköpings län som blockerades.

I Jönköping revs fasadputs ner från en fastighet och stängslet på taket på en byggarbetsplats for i väg.

I Färjestaden på Öland höll ett tak på ett förråd på att lyfta och räddningstjänsten ryckte ut för att spika fast det, enligt Barometern på nätet.

Mikael Kaiser, länsvakthavande befäl vid Kalmarpolisen, konstaterade att det blåser ordentligt men att detta inte föranlett några utryckningar.

Högt vatten

- Vinden ligger på rakt på polishuset så vi både hör och känner att det blåser, men det har inte varit några olyckor, säger han till TT.

Stefan Gustafsson vid polisen i västra Götaland hade heller inga olyckor noterade.

Ute till havs flöt trafiken också problemfritt, men vattenståndet är högt och har nått närmare en meter över det normala vilket kan medföra översvämningar.

6 Februari 2011  | Vintern2010/2011 | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Mrs.. Lilla... Bofink                                             Skaffa en gratis hemsida