Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2023)
>>


inte lika roligt idag

Blev ingen tur med skidorna och Taurus igår. Var så trist väder, snö och blåst och allmänt tråkigt! Men idag skiner solen från klarblå himmel så idag bar det iväg mot skidspåren igen. Men det blev inte alls samma roliga upplevelse som häromdagen. Jag som hade bestämt att det här med drag var vår nya grej :-) Trodde att jag hade förankrat den idén hos hunden också men det verkar som jag inte varit tillräckligt övertygande! Eller så var det uppladdningen som gick snett....alla vet ju att det är viktigt med både uppvärmning och uppladdning. Uppvärmningsdelen klarade vi nog rätt bra med rask promenad till spåren men uppladdningen kunde väl varit bättre. Matte skulle ta en "genväg" (går ju att diskutera om det verkligen var en genväg...) och tvingade sin stackars korthåriga vovve att skutta i lössnö som räckte en bra bit över hunden, därefter uppför slalombacken en bit i riktig snålblåst. Både djupsnö och snålblåst!!! Då fick det vara nog tyckte Taurus och surade ihop.! "Nu vill jag gå HEM!!" Svansen mellan benen och öronen bakåtstrukna och så lufsade han fram....ingen draghjälp där alltså! Blev en kort,kort,kort runda innan vi gick tillbaka till stugan igen. Jag menar hur roligt är det att åka skidor med en hund som ser ut som om jorden är påväg att gå under? Nu har han krypit in under filten och verkar vara nöjd och glad igen. Nytt försök imån kanske?? fast med annan uppladdning? Vi får se....

Sen blev det lite ingångsträning med Totti. Vi har stämt träff med Malin och hennes vovvar nästa vecka när vi är hemma igen, för lite agility och lydnadsträning. Och vi vill ju inte framstå som värsta nybörjarna så får hårdträna nu nån vecka så vi har nått att visa upp :-) Han är så rolig att ha å göra med den där Totti (kan ha nämnt det tidigare och jag vill inte på något vis verka tjatig men han är rolig att ha att göra med!!). Trots det är det väldigt lite som jag faktiskt kan säga att han kan. Eventuellt kan han "sitt", men inte så att jag kan säga att det är hundraprocentigt. Han lyssnar rätt så bra på sitt namn och han har förstått att när matte harklar sig...då är man på fel spår :-) En anledning kan vara att hans matte tycker att det är väldigt roligt att klura ut hur man ska plocka fram nya beteenden men sen tycker hon inte att det är fullt lika kul när det är dags att sätta komando/tecken på alla beteenden...så om man räknar beteenden som vi kan plocka fram om vi behöver dem då kan han ju några fler saker iallafall :-) Men det får bli skärpning för matte!! Åtminstone "sitt" och "ligg" kan väl vara på tiden att det blir komandon på??

Nu ska vi njuta av sista dagen (imorgon) i fjällvärlden innan vi far hem igen och så ska vi se om inte nån av mina familjemedlemmar med tjusiga kameror kan hjälpa till och ta lite vintriga kort på hundarna innan vi (förhoppningsvis) åker hem till VÅR!!!!

11 Februari 2011  | övrigt | 1 kommentar
Tusen tack för grattis Annika! :D Sen förtas ju hela glädjen av allt strul förstås. Men jag är stolt och glad över min hund. :) Mysigt med vintersemester, någon gång vill jag också åka! Fast jag tippar att Harpan hade reagerat på samma sätt som Taurus. ;)

Webbplats: http://herrharry.se
Skrivet av Emma, Harry och Hilja den 16 Februari 2011 22:12
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida