Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2023)
>>


Nästan barmark

Jo, det går nog att hoppas på att våren nu faktiskt är på väg! Nere på klubben finns det stora ytor där man ser GRÄS. Visst, det är förra årets gräs, knappast grönt och frodigt men dock inte snö och is!!! Idag har Totti fått göra sitt första agility-pass på....hm...kan det vara fyra månader sedan snön kom?? Lång tid är det iallafall.

Såg fram emot att se hur mycket han kom ihåg alternativt hade glömt bort. Jag skulle överdriva om jag skrev att han var ordentligt grundtränad innan snön kom så det känndes som om det kunde bli lite vad som av dagens lilla träningspass. Men det verkar dock som om han kommer ihåg en hel del. Vi startade med liten raksträcka: hopp, hopp, däck och tunnel. Inga problem, "det här kommer jag ihåg hur man gjorde" sa lilla ulltussen. Matte överlycklig och kastar pipen som belöning. Vilken belöning!! Ifall nu matte hade hunnit bli trött på den lilla sprängmarschen så fick hon nu ordentligt med tid att hämta andan. Man kunde nästan tro att pudeln är en pinscher. Värsta pinscherruset :-) Hihi... Matte lärde sig två saker: 1. ska du belöna med superduperbelöning i form av pipboll, se till att ha en till med dig så du kan byta med hunden! 2. Ett tips kan vara att visa den matglada pudeln att du har blodpudding i fickan INNAN du kastar iväg bollen. Hmm...om matte håller sig till de punkterna så tror jag att vi kan få till en liiiite mer effektiv träning nästa gång :-)

Efter typ en kvarts lekande med bollen på egen hand så körde vi lite mer raksträcka åt båda hållen och några framförbyten hann vi också med. Någon som varit nere och tränat innan oss hade byggt upp ett staket med tre hinder, det testade vi också. Attans vad lätt det gick! Sex pinnar slalom tog han också innan det var Taurus tur.

Staket går inte alls lika bra med TarreBarre. Får nog be nån titta på oss och komma med nån bra idé! Hunden är aldrig där jag tänkte mig och är han där han ska så lyckas matte klanta till det istället. Till något roligt istället: Jisses vad han drog på slalom idag!!! Enligt Taurus skulle alla repetitioner avslutas med en runda i slalomet! Matte kan ju inte annat än bli glad och belöna trots att jag varken sa "slalom" eller styrde mot nått slalom. Tänka sig....Taurus drar iväg och kör slalom på egen hand!! Vem hade kunnat tro det...?

Kort träning men mycket nöjd matte! å hundar med tror jag....imån blir det nog tisdagspromenad å onsdag, torsdag är det möte på jobbet...men på fredag, då attans ska det tränas igen! Å på lördag verkar det som det blir "valpagility" igen!!! Jippi, vad roligt att få träffa Tottis små polare igen efter vinterdvalan :-)

7 Mars 2011  | agility | 1 kommentar
Härlig känsla när ens knaspinscher helt plötsligt suger på slalom, eller hur! Det vet man ju allt om! :p Jag ska ju till Malin den 21 mars. Dyker upp runt 16. Om det fortfarande är ljust då kanske vi kunde ta en träff nere på klubben?

Webbplats: http://www.nifesoj.se
Skrivet av Josefin den 9 Mars 2011 11:56
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida