Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2023)
>>


Agility!

Första träningen med Tottis polare för året! Oj så skoj!! Hade det inte varit för att vi skulle fira mormor också idag hade jag lätt stannat några timmar till :-)

Började med att köra kontaktfäl. Kombinationen var en u-bana som började med lången och balansen innan den svängde för en raksträcka på tre hopphinder och så gungan på slutet. Matte skickar sin hund mot balansen, hunden springer förbi uppgången och fortsätter bort till gungan och tar den istället...oops! Inte så jag hade tänkt börja träningen. Shit, tänker jag, hunden har inte tränat gungan på fyra månader kanske skulle man varit med och stoppat upp farten lite, åtminstone första varvet....Så såg ju planen ut, hade bara tänkt att vi skulle ta balansen och några hopphinder också först! Synd att hunden inte verkade ha samma plan som matte,..Men han är ju inte så lätt skrämd så upp igen med honom, å det var inga bekymmer. Puh! Tänk vilken mardröm att börja säsongen med att få en gung-rädd hund....

Sen blev det slalomträning. Slalom är inte ett hinder som han är speciellt säker på ännu (som om han skulle vara säker på nåt hinder...?). Men han har iallafall förstått att det är svänga som gäller å en del repetitioner går han jättefint medan andra trippar han liksom bara förbi på utsidan...Vi fortsätter jobba helt enkelt :-)

Lite handling körde vi också. Framförbyten tycker jag går riktigt bra, medan bakombyten är lite knivigare. De kräver ju att hunden är någorlunda hindersäker och suger lite framåt. Där är vi inte riktigt ännu... Men detta var vårt andra träningspass för året...vi kommer igen!

Taurus då...? Jodå, han fick köra han också. Finfina slalom (fast han fuskade lite med ingångarna idag...), ok kontaktfält och följsam vovve! Körde mycket blindbyten med honom idag. Gick super!!

Ja, ni hör. Med så duktiga vovvar är det klart att det var en superdag! Å så var det såklart skojigt att träffa alla trevliga mattar och hundar också. Prata lite strunt och diskutera lösningar på hinder och handlingsproblem å dricka kaffe :-)

 

12 Mars 2011  | agility | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida