Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2020)
>>


ESC Delfinal IIGod kväll. Nu är det dags för den andra semifinalen i ESC 2011. Jag vet inte vad jag tänkte med när jag skrev delfinal i rubriken i tisdags, men eftersom jag gjorde det låter jag det stå likadant ikväll. Kanske var det tentaskriveriet som satt spår i hjärnan.. ;)

Ikväll tävlar ju Erik Saade för Sverige och jag är väldigt nyfiken på hur det kommer gå. För egen del är jag inte alltför förtjust i låten, men å andra sidan har jag hört betydligt sämre låtar i den här tävlingen. Är det till Sveriges fördel eller nackdel att Rysslands bidrag är ganska likt, och att det tog sig vidare till finalen i tisdags? Ja.. om två timmar vet vi väl svaret på det. Kanske. Sverige har för övrigt startnummer 8 ikväll!

Bosnien & Herzegovina inleder kvällen. Men heter det Herzegovina på svenska? Jag är trött och osäker :). Jag minns inte vad jag tyckte om det här vid Inför-programmet heller, men nu gillar jag det inget vidare. Det är ganska trist faktiskt.

Österrike har tydligen inte heller varit med på ett tag, precis som Italien. Det hade jag faktiskt ingen aning om. Låten gör mig å andra sidan rätt sömnig, så det är nästan som om de inte är med i år heller. Sångerskan har en bra röst, måste jag dock säga.

Om Nederländerna gick vidare till final så skulle jag inte protestera. Ā capella-gänget från Belgien hoppas jag däremot slippa höra en gång till.
Slovakiens tvillingar är ganska intetsägande. Men de tar sig förmodligen till final. Eller?

Ukrainas sångerska har en fin klänning. Om man bortser från fjädrarna. Hennes röst är rätt okej också. Men det blir lite lätt enformigt efter en stund. Däremot skär det inte i mina öron ikväll som senast, jag gillar den här låten nu. Tror jag.

Moldavien gillar jag inte, och därmed skriver jag inte mer om dem.

Och så övertarSverige stafettpinnen, eller mikrofonen snarare. Det känns blekt på något vis. Hur SKA det här egentligen gå? Jag är jättenyfiken! Och vad hände med glasrutorna? Bara en gick sönder, eller såg jag fel? Så ska det väl inte vara? Erik kan inte vara glad i sådana fall...

Cypern lär nog inte bli de som slår ut Sverige i år (som de gjorde förra året, med tre poäng), om "vi" skulle ligga på gränsen mellan att gå vidare eller åka ut. Däremot kanske Cyperns sångare får glas i fötterna efter Eriks kraschade glasrutor eftersom de är barfota. Haha. Ironin att de skulle upp på scenen direkt efter honom!

Bulgarien. Mja.
Makedonien har ett supergulligt djur i sin lilla vykortsfilm, men jag har ingen aning om vad för djur det är. En gnagare av något slag kanske? Deras låt är däremot inte det minsta gullig. Kan den ta slut nu? Nej det kunde den inte, det här är kvällens längsta låt.

Och tydligen skulle bara en av rutorna gå sönder eftersom de inte hann sopa upp mer glas innan Cyperns barfotamän skulle äntra scenen...

Dana International och står på tur. Och jo, jag gillar den här låten men den är inte alls så stark som den borde för att ha en vinstchans.

Slovenien är kvällens trettonde bidrag. Jag vet inte om det är tröttheten eller om jag börjar bli ointresserad av tävlingen, men nu önskar jag att det var slut snart.

Rumänien har en mysig låt.

Efter en liten paus är det tur för Estland. Jag gillar även den här sångerskans klänning. Låten är jag inte riktigt överrens med mig själv vad jag egentligen tycker om. Sådär kan vi väl säga att den är. Med lite mer lut åt att vara bra än dålig.

Vitrysslands propagandabidrag FÅR bara inte gå vidare, oavsett hur medryckande själva melodin är.

Lettland vet jag inte vad jag ska skriva om.

Danmark anklagas som kanske är bekant för plagiat av hela tre andra låtar, men trots detta är det en ganska bra låt tycker jag. Vad som gör den ännu bättre är att den har startnummer 18 och att det därmed bara återstår en låt sedan! Fast jag vet inte, de har visst ändrat om lite i refrängen och jag tycker det känns ganska platt nu?

Irland avslutar med en av mina favoritlåtar i kvällens startfält.


Nederländerna, Ukraina, Israel, Rumänien, Estland, Danmark och Irland är mina favoriter utan någon inbördes ordning. Sedan håller jag en tumme för att Sverige får en hyfsad placering, men jag hoppas definitivt inte på vinst bara för att.

Resultatet av vilka som faktiskt går vidare till finalen kommer vi nu få vänta på en onödigt lång stund. Vilken tur att sådant inte märks i en blogg då!

...Nu räknar de ner tills slussarna stängs. Äntligen!
Hoppas de har lite roligare underhållning än trumslagare från South Carolina ikväll. Klassisk pianomusik. Som plötsligt poppade till sig. Och dansare. En liten bättring är det nog.
Varför måste de ha en sådan lång paus egentligen? Kan omöjligt tänka mig att de behöver alla dessa minuter till att räkna rösterna?

Nu är det dags! De tio låtar som går vidare till final är Estland, Rumänien, Moldavien (usch!), Irland, Bosnien & Herzegovina, Danmark, Österrike (lite otippat säger kommentatorerna, Mycket! säger jag), Ukraina, Slovenien och....SVERIGE!

Jösses vad spännande det blev där!
Det spelar ingen roll hur bra eller dålig låten är, jag hoppas ändå alltid på Sverige. Hur fel det än må vara...

Nu ska jag sova, godnatt! :)12 Maj 2011  | Tv film musik & sånt | 1 kommentar
Det är snarare fel att göra som jag, och inte hoppas på Sverige. ;) I alla fall om utifrån vad media och andra skriver. Nu suckar jag över att behöva höra denna låt på lördag också, fast vid närmare eftertanke ska jag nog sänka ljudet. ;D Annars blev jag nöjd med Danmark, Irland och Bosnien-Hercegovina. (Och Blogger fungerar FORTFARANDE inte, gaaaah!)
Skrivet av Elisabeth den 13 Maj 2011 07:09
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida