Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2023)
>>


Jag vågade

Ja, inte för jag egentligen vet varför jag varit så nervös men nu är Tottis debut på agilitybanan avklarad! Å han är ju en liten guldklimp den där hunden. Det vore väl synd att kalla honom övertränad men han fixar ju klass ett banor ändån. Ett å annat finns det dock att träna på (såklart)...slalom och gungan behöver mer övning å så är det väldigt mycket hålla-handen-handling som vi vill bli av med. Inmätt som medium blev han också!

Hoppklassen började med hopp, slalom. Skönt att ha slalomen i början! Ett litet tag tänkte jag "hjälp nu blir det pudelfnatt" när han skulle in i slalomen, men han kom tillbaka och gick sitt slalom i sin egen lilla takt :-) Söt hunden! Tyvärr glömde matte sig på ett ställe och sprang i väg för långt från hunden...å han behöver ju nån som håller handen! Så det resulterade i att Totti springer förbi ett hinder. Jag tänker att vi springer på, å resten går finfint, men en disk! Är dock jättenöjd med vår debut!! Agilityklassen gick också bra sisådär 3/4 av banan, där dök gungan upp följt av säcken. Gungan fixade han jättefint!! Men det är ju ingen favorit hos den lille ulltussen å sen kom säcken som han var inne å vände i å vägrade sen att springa igenom den. Hmm....säcken har ju inte varit något problem tidigare, dessutom sprang han fint genom den i hopp-loppet. Kan det vara gungan som utlöste säcken-bekymret?  Efter säcken så krånglade jag inte mer med honom utan sprang några hopphinder å så ut till belöningen!

Är superduper nöjd med min lilla ulltuss! Nu blir det fler tävlingar för hans del! Tyvärr var anmälningen till Karlskrona stängd, men Simrishamn hann vi få med honom till :-)

Jaha, sen var det Taurus tur också. Agilitybanan var betydligt bökigare än hoppbanan och jag kände mig helt förvirrad när jag körde med stackars Taurus på agilitybanan. Jag tappade bort mig och gjorde byten som jag inte alls hade tänkt på banvandringen...stackars hund! Men förrutom att jag VET att han kan göra mycket bättre slalom än han gjorde idag så gjorde hunden ett bra jobb. Matte var rätt mycket sämre...20 fel och säkert tidsfel (eftersom vi tog om slalom 3 gånger.) Hoppklassen kändes bättre men han gick ur slalom (sista porten) å så sprang han förbi ett hinder och jag valde att diska oss, tog om två hinder och körde klart banan hur fint som helst!! 

Idag var första gången jag tävlade mer än en hund och för att riktigt vänja mig vid det så körde jag tre. Iallafall i agilityklassen! Malin lånade ut sin Tilly (eftersom hon jobbat natt och inte hann i tid för banvandring). När det var Tillys tur hade jag redan kört Taurus på samma bana. Det något förvirrade loppet...men tyckte nog att jag skärpte till mig till nästa lopp på samma bana. Men det är helt klart skillnad på hund och hund :-) "hejja, hejja Taurus" behöver man inte använda på Tilly, hej å hå vad det går! Det var verkligen jätteroligt att få köra den lilla damen, men tyvärr blev det disk. Hon fick dock revancsh med matte senare. Vinst och pinne i hoppklassen!!!

Härlig dag i Växjö! Lite låång kanske? men härligt väder och trevligt sällskap då blir det bra ändå! å Totti har debuterat!!! Tjoho vad roligt!

6 Juni 2011  | agility | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida