Berger des pyrénées
Startsidan Blogg Fotoalbum Kira och Tassa Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Italiensk filégratäng


4 portioner Ugn: 225 grader

1 fläskfilé
2 tsk soja
1 tsk paprikapulver
smör till stekning

200 gr champinjoner eller annan färsk svamp
1 krm salt
75 gr soltorkade tomater
½ krm peppar
3 dl köttbuljong
1 tsk soja
1 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
25 gr gorgonzola eller ädelost
1 krm svartpeppar
bladpersilja
1. Skär filén i strimlor. Bryn hastigt i en het stekpanna. Blanda köttet med soja och paprikapulver.
2. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek svampen i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
3. Skär tomaterna i bitar. Blanda svamp och tomater med köttet i formen.
4. Blanda buljong, soja, vispgrädde och vetemjöl i en kastrull. Låt det koka upp.
5. Smaka av såsen med salt och peppar. Häll såsen över köttet och ställ in i ugnen 20 minuter.
6. Ta ut formen och strö över gorgonzola och lite bladpersilja. Servera med kokt ris eller potatis.


       
28 Januari 2007  | Mat & Sånt | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Agneta Ärlestig                                             Skaffa en gratis hemsida